İşimiz kolay görünmüyor Fatih Nurullah’ın kapısına niye gider bu insanlar buna neden ihtiyaç duyarlar, ondan ne öğrenirler? Hep öğrenmeye çalışmışımdır bu sualin cevabını! Güya ahiretini kurtarmak..

......

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

“Oku” ayeti ile başlayan ve “ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim” diyen peygamberimizin bizlere tebliğ ettiği bu güzel dinimizi ne oldu da tarikatların, şeyhlerin peşinde koşan sözüm ona, onlar sayesinde imanımı kurtarayım yeter sloganıyla bir toplu inanç anlayışına döndürdüler?

......

Bilgiye ulaşmanın olabildiğince kolay olduğu bu dönemde neden sorgulamazlar, okumazlar, öğrenmezler?

Bence, bunun arkasında yatan birincil sebep dinimizi anlatma /öğretme noktasında olan kişilerin yüz yılardır bir yanlışa girmiş ve onda ısrarcı olmalarıdır.

Benim Kur’an-ın ilk ayetinden ve peygamberimizin “ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim” sözlerinden anladığım bizler en iyi eğitimi herkesten çok almalıyız, hiç bir zaman kul hakkına girmemeliyiz, bunun için de işimizi en iyi yapmalıyız. Çiftçi ise çiftçiliği, esnafsa esnaflığını..

Kamudan gelir sağlıyorsa iştigal ettiği işi en iyisinden yapmalıdır. Eğer yapmazsa yaratıcının  sakın karşıma çıkmayın dediği kul hakkına girmiş demektir.

.....

Bunlar insanlığın topyekün inkişafı için elzemdir. Güzel ahlakı yakalamak için elzemdir. Dolayısıyla dinimizi yaşamak adına elzemdir. Esasen İslam toplumunun geri kalmış olmasının arkasında bu hakikatler yatar. İslam öğreticileri topluma İslam adına birincil olarak yapılması gerekenler bunlardır demediği sürece Fatih Nurullah’lar türemeye devam edecektir.

Bilimde, sanayide, teknolojide çağdaş dünya ile boy ölçüşmede çok kötü bir durumdur bu belki en kötüsü bu öğretilerin yetersiz ve yanlış olduğunu düşünenler arasında deizmin giderek yaygınlaşıyor olmasıdır.

4 eylül 2020/izmir

Prof Dr Ali Özdemir

Editör: TE Bilisim