Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Kahramanmaraş'ta, 44 yaşındaki Pakize Yemşen'in hormonal bir bozukluk sebebiyle aldığı kilolar tüm hayatını alt üst etti. Aşırı kilo alarak hiçbir ihtiyacını yalnız karşılayamayan ve oturduğu evinde hapis hayatı yaşayan kadın, maddi imkansızlıklar sebebiyle tedavi olamıyor. 190 kilo ağırlığındayken 5 yıl içinde 250 kiloya ulaşan çaresiz kadın, tedavisi için devlet büyüklerinden yardım bekliyor.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi Pakize Yemşen, 5 yıl önce hızla kilo almaya başladı. Tedavi için sağlık kuruluşlarına giden Yemşen’e doktorlar diyet önerisinde bulundu, ancak Yemşen 5 yıl içinde 190 kilodan 250 kilogram ağırlığa ulaştı. Giderek artan kiloları nedeniyle evden çıkamayacak hale gelen talihsiz kadın, rutubet kokan tek katlı evinde çok zor günler geçiriyor.

İhtiyaçlarını, eşi ve çocuklarının yardımıyla karşılayan Yemşen, tek ayağını dahi kendi başına kaldıramıyor. Sürekli ağrılar içerisinde olan talihsiz kadın gözyaşı dökerek devlet büyüklerinden yardım beklediğini söyledi.

“DOKTORLAR BAKMIYOR”

Hastaneye gittiğinde doktorların kendisine bakmadığından yakınan Yemşen, “Doktorlar bana ‘senin işin bitmiş’ diyorlar, bakmıyorlar. Eve geliyorlar ‘diyet yap deyip’ gidiyorlar. Hastaneye götürüp bırakıyorlar, geri ambulansla getirmiyorlar bile. Götürüp tahlil alıyorlar, sonrada ‘evine git senin bir şeyin yok ki hastaneye yatıralım’ diyorlar” dedi. Gözyaşı dökerek sağlığına kavuşacağı günlerin özlemini çektiğini anlatan Yemşen, 5 yıldır küf kokan odada yatağa bağımlı yaşadığını ifade etti.

"KOCAM HERYERE BAŞVURDU, KİMSE GELİP DE BAKMADI"

Eşine ve çocuklarına hizmet etmek istediğini belirten Yemşen, “250 kiloyum. 5 yıldır buradayım, yataktan kalkamıyorum. Kim istemez ki evinin işini yapmasını, eşime hizmet edemiyorum. Ne yürüyebiliyorum, ne bir iş yapabiliyorum. Çocuğumun okuluna veli toplantısına bile gidemiyorum. Oğlumu evlendirmek istiyorum ama kız istemeye bile gidemiyorum. Torunum 'Benimle oyna, gezelim' diyor ama ben yerimden kalkamıyorum. Rahatsızlanınca komşularım beni battaniyeye sarıp hastaneye götürebiliyor. Sağlık Bakanı'ndan da, Başbakanımızdan da, hanımından da yardım istiyorum. Bana yardım etsinler, sağlığıma kavuştursunlar. Kocam her yere başvurdu, kimse gelip de bakmadı. Seçim zamanı yanımıza geliyorlar ondan sonra gelen yok. Bu yatağa çakılıp kaldım. Evim küf içerisinde ben sağlığımdan başka bir şey istemiyorum” diye konuştu.

Yemşen’in 48 yaşındaki fabrika işçisi eşi Yusuf Yemşen ise BİMER’e ve ilgili müdürlüklere başvuruda bulunduklarını ancak hiçbir sonuç elde edemediklerini kaydetti. Eşinin yatağa bağımlı yaşamasının ailesini üzdüğünü dile getiren Yemşen şöyle konuştu: “Benim eşim iki seni önce 190 kiloydu, şuanda 250 kiloya çıktı. Ben de sayın Başbakanımızdan yardım istiyorum. Benim maddi durumum yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Sabah işime gidiyorum, akşam eşime yardımcı oluyorum. Eşim yeter ki sağlığına kavuşsun, rutubetli evimi de satarım. 5 yıldan beri kendi ihtiyacını karşılayamıyor. Bize yardım etsinler.”

Editör: TE Bilisim