Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Van’ın Başkale ilçesine bağlı Sallıdere köyünde eğitim gören 120 öğrenci, her gün ölüm korkusuyla okula gidip geliyor. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan 70 haneli Sallıdere köyü öğrencileri, köyün içinden geçen dereden geçerek okula gidip geliyor. Öğrenciler köprü olmadığı için bir köylü yaptırılan ilkel şartlarla yaptırılan köprüden geçerek okula gidiyor. Okulda bulunan öğretmenler nöbet sistemi kurarak öğrencilerini köprüden geçirerek okula getiriyor.

Dereden geçen okul yolu için her hangi bir köprü yapılmadığı için köyde bulunan bir köy sakini tarafından ilkel şartlarla yapılan bir köprü üzerinden sağlanıyor. Yapılan ilkel köprü sel sularına kapıldığına öğrenciler gelen suyun azalmasına kadar okula gidemiyorlar. Bundan dolayı sağlıklı bir eğitim alamadıklarını belirten öğrenciler, geçen yıl 10 yaşında olan Özge Güçle isimli kız arkadaşlarının okula gelmek isterken dengesini kaybederek suyu düştüğünü o an kimse orada olmadığı için fark edilemediğini ve cenazenin köylüler tarafından köyün dışında taşların arasına sıkışmış olarak bulunduğunu belirtti.

ÖĞRENCİLERİ KÖPRÜDEN GEÇİRMEK İÇİN HER GÜN 4 ÖĞRETMEN NÖBET TUTUYOR

Okulda bulunan öğretmenler nöbet sistemi kurarak öğrencilerini köprüden geçirerek okula getiriyor. Her gün 4 öğretmen nöbet tutuyor. Öğrencilerin okula geldikleri zaman sürekli endişeli olduklarını kaydeden öğretmenler, 120 öğrencilerinin olduğunu ve hepsinin küçük olmasından dolayı çok korktuklarını ifade etti. Öğretmenler buraya yapılacak bir köprü ile bu sorunun giderileceğini aksi takdirde özelikle yaz aylarında karların erimesiyle daha tehlikeli bir sürecin başlayacağını söyledi.

Köyde eğitim gören öğrenciler ise "Ailelerimiz çok korkuyor, çoğu zaman anne ve babalarımız bizimle okula geliyor, ama onlar da tarla ve hayvanlara bakmak zorunda kaldıkları için bizler tek başımıza gelmeye çalışıyoruz, bu yüzden geçen yıl bir arkadaşımız bu derede boğularak hayatını kaybetti, o olaydan sonra çoğu kız arkadaşımız ailesi artık çocuklarını okula göndermedi. Buradan Başkale Kaymakamımıza ve yetkililerimize sesleniyoruz lütfen sesimizi duyun bizleri okulumuzdan etmeyin buraya yapılacak bir köprü ile eğitimize yardımcı olun." dedi.

Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, "Köy okulunun köprü sorunu olduğunu biliyoruz bunun için gerekli yazışmalar yapıldı, şuan bununla ilgili gelecek bir çalışmayı bekliyoruz. Tek derslikli olan köy okulu içinse bu sene yaptığımız planlamalar sonucu köye 5 derslikli okul ve 2 adet lojman yapılması için projeler hazırlandı. Bu okulumuzda şuan 4 öğretmenimiz görev almakta okulun 120 öğrenci bulunuyor, öğrenci sayısı fazla olduğu için günde 2 öğün halinde okulumuzda eğitim ve öğretim devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim