Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybeden ünlü Piyanist Ferdi Özbeğen için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sanatçı dostları ve ailesinin katılımıyla tören düzenlendi.

Törene Ferdi Özbeğen’in manevi oğlu Hilmi Özbeğen ile yeğeni Hasan Özbeğen, sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Ferdi Özbeğen’in sahnede yer alan tabutunun yanına piyanosu ve fotoğrafıyla beyaz çiçekler konuldu.

Konuşmalar öncesinde manevi oğlu Hilmi Özbeğen ile yeğeni Hasan Özbeğen tabutun başından bir an olsun ayrılmadı. Hilmi Özbeğen zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Yapılan konuşmaların ardından Hasan Özbeğen taziyeleri kabul etti. Taziyeler sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Ses sanatçısı Coşkun Sabah Ferdi Özbeğen ile aralarında özel bir bağ bulunduğunu anlatarak, “1978 yılında benim bestemi okudu. O zamanlar ud sanatçısıydım. Şarkıcı değildim. Sonra ben de şarkıcı oldum. Ona rakip oldum. Günlük yaşantımı paylaştım. Onun entelektüel birikiminden çok etkilendim. Allah rahmet eylesin.” dedi.

Özbeğen’in hayatında çok önemli bir yeri bulunduğunu kaydeden tiyatro sanatçısı Hamdi Alkan, “Hayatımızın önemli bir rengiydi. Onlar gitti. Sıra bize geliyor. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Çok önemli bir insandı.” ifadelerini kullandı.

FEDON: KANDİL SÖNDÜ, DİLEK TAŞI DA YOK ARTIK

Taverna müziğinin önemli isimlerinden Fedon ise duygularını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Acısını “Kandil söndü. Dilek taşı da yok artık.” diyerek ifade eden Fedon, “ Ne diyeceğimi bilmiyorum. Ağabeyimiz, canımız gitti. İstediğimiz kadar unutmayacağız desek de unutacağız. Ama arkaya baktığımızda içimiz acıyacak.” şeklinde konuştu.

Çok önemli bir ismi kaybettiklerini belirten Şarkıcı Fatih Ürek, “Benim için bir baba ve bir ağabey gibiydi. Ölümünü hiç beklemiyordum. Bugünü hiç yaşamak istemedim. Çok üzgünüm.” dedi.

Omuzlara alınan cenaze yakınları tarafından Levent Camii’ndeki tören için uğurlandı.

Editör: TE Bilisim