Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, okul ve dershane baskınlarıyla toplumda nefret suçu işlediğini söyledi.

Türk Eğitim Sen Manavgat Şubesi'nde basın açıklaması yapan Kurt, eğitim ve öğretimin olmadığı bir dönemde geçici hükümetin bazı dershane ve okullara denetim adı altında baskın düzenlemesini kınadıklarını kaydetti.

33 yıl öğretmenlik 4 dönem sendika başkanlığı yaptığını ve profesyonel bir sendikacı olarak böylesi bir zulüm dönemine rastlamadığını ifade eden Fethi Kurt, okul ve dershane baskınlarında eften püften sorular sorulmasının kin ve nefret siyasetinin açık bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Kurt, "Milli Eğitim Bakanlığı saçma sapan işlerle uğraşma yerine asli vazifesine dönmeli. Bir kurum bir yıl içinde 4 - 5 defa denetim altında baskına uğruyorsa bunun adı kin, nefret, ayrıştırma ve ötekileştirme siyasetidir. Geçici hükümet okul ve dershane baskınlarıyla toplumda ayrımcılık yaparak anayasal suç işliyor. Devlet eğitimi desteklemesi gerekirken köstek oluyor. Okul ve dershane baskınları yaparak çöp sepetinin boyutu, sigara yasak yazısının şekli, okul tabelasının uzunluğu ve ne kadar gereksiz iş varsa onunla uğraşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı okul ve dershane baskını yapacağına devlet okullarının içler acısı hale baksın. 36 gün sonra okullar açılacak halen çoğun okullarda sınıflar 50-60 kişilik. 13 yıllık AK Parti iktidarında Milli Bakanlığı yaz boz tahtasına çevrilmiştir. İktidarın, okul ve dershane baskınları Milli Eğitim Bakanlığı'nın ne hale geldiğinin açık bir şekilde gösteriyor. Metre ile okul tabelası ölçmek bu devirde utanç verici bir durum." diye konuştu.

Siyasi iktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesi ötekileştirerek hayali düşman ürettiğini belirten Kurt, zulme abat olunmayacağı, zulme edenlerin sonlarını görmek isteyen tarihe bakmalarının yeterli olacağının altını çizdi.

ANTALYA'DA 992 OKUL YÖNETİCİSİ GÖREVLERİNE DÖNMEYİ BEKLİYOR

Yargı kararlarını tanımayan geçici hükümetle karşı karşıya olduklarını belirten Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, Antalya'da 492 okul müdürü ile 500 okul müdür yardımcısının mahkeme kararıyla görevlerine dönmeyi hak kazanmasına karşı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın siyasi davranmaya devam ederek yargı kararlarını tanımayarak anayasal suç işlediğini söyledi.

992 okul yöneticisinin yaşadığı mağduriyet hukuk gasbına karşı Antalya Valiliği ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü yargı kararlarını çiğnemekten suç duyurusunda bulunduklarını belirten Kurt, haksızlık karşısında hiç bir zaman susan şeytan olmayacaklarını, bedeli ne olursa olsun doğruları söylemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim