Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Birimi, 2 yılda 39 operasyona katılarak 28 can kurtardı. Yaptığı başarılı operasyonlarla takdir toplayan AKUT Fethiye Birimi'ne Fethiye Belediyesi tarafından minibüs tahsis edildi.

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren AKUT birimi, 2 yılda gerçekleştirdiği operasyonlarla Fethiyelilerin güvenini kazandı. AKUT'un Türkiye genelindeki 25'inci birimi olan Fethiye Birimi, 19 kişiyle hizmet veriyor. Fethiye başta olmak üzere Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Kaş'a kadar olan alanda hizmet veren AKUT Fethiye Birimi, kurulduğu 2010 yılından bugüne kadar 39 operasyona katıldı. Neredeyse ayda 2 kurtarma operasyonuna katılan AKUT Fethiye Birimi, bu operasyonlarda 28 can kurtardı. Özellikle yürüyüşe çıkan ve kaybolan yabancı turistlerin bulunmasında etkin rol oynayan ekip, bölge insanlarının kaybolan hayvanlarının bulunması için de büyük başarı gösterdi.

    AKUT Operasyon Sorumlusu Ersin Gür, gerçekleştirdikleri operasyonlarda kurtarılan her bir canın kendilerini motive ettiğini söyledi. Vatandaşların en ufak kurtarma olayında kendilerine ulaştığını belirten Gür, kurtardıkları bir canın verdiği mutluluğun başka hiç bir şeyle alınamayacağını söyledi.

    AKUT Fethiye Birimi Yetkilisi Sadi Çidem de, AKUT olarak hem kara hem de su operasyonlarına müdahale edebilmek için 2 ayrı operasyon ekibine sahip olduklarını kaydetti. AKUT Fethiye Birimi olarak kendilerini operasyonlardan çok araç bulma telaşının yorduğunu anlatan Sadi Çidem, her defasında farklı kapıları çalıp araç istemek zorunda kaldıklarını anlattı. Bunun kurtarma bölgesine ulaşma konusunda kendilerine zaman kaybı yaşattığını belirten Çidem, bazen AKUT gönüllülerin kendi araçlarını getirip operasyonlara gittiklerini ifade etti.

    Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, araç tahsisinin ocak ayı meclis toplantısında oy birliği ile alınan karar doğrultusunda gerçekleştiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim