Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Muğla'nın Fethiye ilçesindeki protokol eşlerinin öncülüğünde başlatılan ‘Mahallelerimiz Çiçek Açıyor’ projesiyle mahalleler güzelleştiriliyor. Proje kapsamında binalar badana yapılırken, mahalleler begonvil ve sardunya çiçekleri ile süslenecek.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık ile Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı’nın girişimleriyle başlatılan 'Mahallelerimiz Çiçek Açıyor' kampanyası büyümeye devam ediyor. Her cuma yapılan bilgilendirme toplantıları ile gelişen proje uygulama aşamasına geldi. Proje kapsamında, Fethiye’nin en eski yerleşim yeri olan Bademli Bahçe mevkiinde güzelleştirme çalışmalarına başlandı. Evlerdeki kötü görünümü giderecek olan proje, bölge halkının ferah bir ortamda yaşamasının yanı sıra turizm açısından da büyük önem arz ediyor.

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen evlerin badanalanması ve çiçeklendirilmesi çalışmasına vatandaşlar da dahil oldu. Evlerinin önünü temizleyerek ekiplere destek olan mahalleliler, uygulamadan son derece memnun.

MAHALLELİYE EVLERİNİN ÖNÜNE DİKMELERİ İÇİN ÇİÇEK DAĞITILIYOR

Projeye, ilçedeki bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiğini belirten Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı, projenin işleyişi hakkında bilgi verdi. Çalışmaların başladığı Bademli Bahçe Mevkii'nin şehir merkezinde olması nedeniyle büyük önem arz ettiğini anlatan Saatcı, “Bademli Bahçe’nin özelliği eski ev tiplerinden oluşmasıdır. İkinci özelliği ise Likya mezarlarını barındırdığı için tarihi bir bölgeye ev sahipliği yapmasıdır. Bu mahallede yapılacak çok iş var. Şehir merkezi ile birleştirdiğimizde burada badana, çiçeklendirme ve parklarda değişiklikler yapmamız gerektiğini düşündük. Likya yolu üzerinde bulunan görüntü kirliliklerini de kaldıracağız. Mahalle sakinleri de projeye destek veriyor. Mahalle halkı da badanalar yapıyor. Bu bölgede begonvil ve sardunya çiçekleri kullanacağız. Çiçeklerimiz evlere dağıtılmaya başlandı.” ifadelerini kullandı.

KATILIM DAHA DA ARTACAK

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık da proje ile ilgili eğitim seminerlerinin aralıksız devam edeceğini aktardı. Mahalle sakinlerinin, konuyla ilgili olduğunu ancak katılımın ilerleyen günlerde artacağının altını çizen Çalık, mahallelerin güzelleşmesi için başlatılan çalışmaya destek veren herkese teşekkür etti.

Çalışmalara katılarak projeye destek veren mahalle sakinlerinden Ayşe Kaplan, uygulamadan memnun olduğunu belirtirken, kendilerine verilen çiçekleri şimdiden dikmeye başladıklarını söyledi.



Editör: TE Bilisim