‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Dünya çapında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için başlatılan "One Billion Rising" kampanyasına Fethiye'deki kadınlar da destek verdi. Aralarında ilçede yaşayan yabancıların da bulunduğu yüzlerce kadın Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplanarak hep birlikte dans etti.
Tüm dünyada bir milyar insanın aynı anda dans edeceği One Billion Rising (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliği Fethiye'de de gerçekleştirildi. Kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yüzlerce kadın Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplandı. İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir ve Antalya gibi illerle aynı anda başlayan protesto gösterisine kadınların ilgisi büyük oldu. Beyaz tişörtler giyen aralarında yabancıların da bulunduğu kadınlar One Billion Rising şarkısıyla dans etti. Şarkıya hep birlikte eşlik eden kadınlar hem protestolarını gerçekleştirdi hem de doyasıya eğlendi.Kadınların eylemine erkeklerin de katılması ortaya güzel görüntüler çıkmasına neden oldu.
Kadınlara destek vermek için alana gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı kadınların 14 Şubat'ı anlamlı bir hale getirdiğini söyledi. Saatcı, kadına yönelik yapılan şiddete bu şekilde dikkat çekilmesinin başarılı bir eylem olduğunu açıkladı.
Fethiye Kadın Meclisi Başkanı Kader Deniz Şarlak da 1 milyar kadının haklarının ihlal edilmesinin canilik olduğunu kaydetti. Bu hareketin yıllardır kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için devam ettiğini hatırlatan Şarlak, tüm dünyada 14 Şubat günü kadınlar bu etkinliğe katıldığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim