Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
İstanbul’da FETÖ\PDY örgütüne yakın olarak bilinen işadamları ve bankacılara yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 kişi, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla illerinde FETÖ\PDY örgütüne yakın olduğu iddia edilen işadamları ve bankacılara yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 6'sı kadın 28 kişi gözaltına alındı.

Önceki gün gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan 28 kişinin İstanbul Emniyeti'nde sorguları tamamlandı. Bu sabah sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Operasyon kapsamında Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, MARİFED başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu’nun da aralarında olduğu 23 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Haklarında yakalama kararı bulunan 23 kişinin yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Cihan

Editör: TE Bilisim