İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü gazetesinin 3 yöneticisi ile yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru hakkında "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

ÇÖLAŞAN'IN FETÖ'YÜ SAVUNDUĞU YAZIYI HATIRLATTI
Herkesin konuştuğu iddianame Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu'nun da gündemindeydi. Bu iki ismin FETÖ'cü olmadığını söyleyenlere, köşe yazısında tepki gösteren yazar, "Eli kalem tutan herkes, itiraz ediyor: “Emin Çölaşan FETÖ’cü olamaz.” O zaman cevap verseniz ya: “Şimdi cemaati savunma zamanı yazısını kim yazdı? Hangi gerekçe ile yazdı?” Kafayı kaldıran herkes, yüksek sesle bağırıyor: “Necati Doğru, FETÖ’cü olamaz.” Öyle ise onun adına buyrun savunma yapın: “Naylon darbe yazısı, niçin yazıldı?” ifadelerine yer verdi.

FETÖ'YÜ DE BİTİREMEYİZ
"Emin Çölaşan’ın yazdığı suç değil ise.. DAEŞ’e hak vermek de suç değildir.." diyen Karahasanoğlu, yazısına şu sözlerle tamamlıyor:

"(...)Hatta baro başkanları, “PKK’nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir” diyerek katilleri legalleştirmeye, savunmaya kalkıştı.. Bunun içindir ki.. PKK gibi kanlı bir terör örgütünü, 40 yıldır bitiremedik.. Aynısını.. Emin Çölaşan’lar.. Necati Doğru’lar.. Sözcü’ler.. FETÖ için yapmak istiyorlar..

Aselsan gerçeğinin bilinmeyen kahramanları! Aselsan gerçeğinin bilinmeyen kahramanları!

“Şunu şunu yaparlar ama.. Terör örgütü değildir” diyerek, aynen PKK’ya yapılan desteğin benzerini veriyorlar.  Bunların terör örgütüne verdikleri destek kafasıyla gidersek, PKK’yı 40 yılda bitiremediğimiz gibi, FETÖ’yü de bitiremeyiz."

Editör: TE Bilisim