Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadından biri olan Fidan Doğan, memleketi Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine bağlı Barış beldesinde, cemevinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenazeye katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Fransa’da yaşanan olayla İmralı sürecinin baltalanmak istendiğini söyledi.

    Adıyaman’dan yola çıkan Doğan’ın cenazesi, kadınların omzunda Nurhak ilçesinin Barış beldesinde bulunan cemevine sloganlar atılarak getirildi. Cenazeye, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri İbrahim Binici, Ayla Akat, Hasip Kaplan, Nursel Aydoğan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı.

    Cenaze töreninde konuşan Eşbaşkan Kışanak, 3 kadının Paris’te öldürülmesi olayıyla İmralı’da başlatılan sürecin baltalanmak istendiğini belirtti. Kışanak,”Biz bu 3 yoldaşımızı aynı zamanda bu görüşmelerin bir barışa doğru yol alması için sembol olarak kabul ediyoruz. Onun için bugün cenazelerimizin başında bu kadar metanetli olabiliyoruz. Biz acımızı yüreğimize gömeceğiz, gözyaşlarımızı yüreğimize akıtacağız. Hep beraber bu başlatılan süreçte bir barış, bir çözüm çıkması için, halkımızın özgürlüğüne kavuşması için, acımızı yüreğimize gömerek mücadele edeceğiz.” dedi. Kışanak, Diyarbakır’daki törende de ‘Barışa hazırız’ dendiğini kaydetti.

    BABA DOĞAN’DAN, ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN GÖZLERİNİN OYULDUĞU İDDİASI

    Törende konuşan baba Hasan Doğan da “Fidan Doğan’ı katledenler, kurşun sıkanlar, ey Fransa, sosyalistler diyorum. Demokrasi, insan hakları bu muydu? Paris'in göbeğinde 3 fidanın yüzünü parçalamak mıydı? Bir insan bir kurşunla ölür, 4 kurşunla ölmez. Kadınların gözleri oyulmaz.” ifadelerini kullandı.

    Cenaze başında yapılan duanın ardından Doğan’ın cenazesi toprağa verildi.

Editör: TE Bilisim