Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde köpeklerin havlaması sonucu ölü halde bulunan ve fidye için kaçırıldığı sanılan 17 yaşındaki İbrahim Yerli'nin babası Yılmaz Yerli, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Cep telefonuna fidye mesajı geldiğini belirten Yerli, sorumluların idam edilmesini istedi.

Oğlunun cenazesini almak için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gelen baba Yerli, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Oğlunun cenazesini, sarı botları, krem pantolonu ve kırmızı kazağından tanıdığını belirten baba Yılmaz Yerli, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ayın 28'inde akşam saat 8'de evden çıkmış. Bir daha eve dönmedi. Saat 11'de annesi arıyor, 'neredesin', 'geleceğim' diyor ama gelmiyor. Kız arkadaşı cep telefonundan mesaj atıyor 'neredesin' diye 'Kurşunlu'dayım' diyor. Tekrar atınca Orhangazi Kala'dayım, Ömer abi (şüpheli şahıs) bana içki içirdi' diyor. O gece eve gelmedi. Sağı aradık solu aradık haber alamadık. Aramalarımıza cevap vermedi. Saat 01.00'e kadar aradık, telefon kesildi. Sabahleyin mesaj geldi telefonuma, 250 bin lira fidye istediler. Polise telefon açtım. 'Emniyete gel' dediler. Gittim ve süreç başladı. Bir daha irtibat kuramadık. İkinci bir mesaj geldi. 'Ben Gölcük'teyim geleceğim' diye ama sonra telefon sinyali kesildi. Kesin Ömer D. yaptı. Bizim yanımızda çalışıyordu, ekmek fırınında şofördü. Oğlumun telefonunu evinde yanık halde buldu emniyet."

"İDAM EDİLMELİ"

Gözyaşlarını tutamayan acılı baba, idam istediğini dile getirdi. Baba Yerli, "Benim evladım gitti. Hiçbir suçu yoktu. Böyle bir adalet olmaz. Ekmeğimizin peşinde olan insanlarız, hiçbir suçumuz yok. Kıydılar çocuğuma. Tabiki idam edilmesi lazım. Yoksa çok insanın canı yanacak. Hiçbir suçumuz yok. Sadece ekmek verdiğimiz için bunu yaptı. Ben onu parası gitmesin diye akşamları evine özel arabamla bırakıyordum. Adalet istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Büyüklerimiz duyuyordur inşallah, tek adalet istiyoruz. Benim oğlum 17 yaşındaydı, askere gidecekti, nerede." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim