İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Sirkeci’de Amerikan askerlerinin başına çuval geçirerek protesto eylemi yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri için açılan davanın ilk duruşması başladı. Mahkeme, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, hakkında zorla getirilmesine karar verdi.

Sirkeci’de Amerikan askerlerinin ATM’den para çektikleri sırada başlarına çuval geçirilen ve üzerlerine boya atan 13 TGB üyesinin yargılanması İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Sanık TGB üyelerini avukat Hüseyin Çobanoğlu ve avukat Tayfun Taşlıoğlu temsil etti. Müşteki ABD askerleri Mark Antony ve Henry Francesko'yu da aynı zamanda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da avukatlığını yapan Abdullah Kaya temsil etti.

Kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Sanıklardan Uğurcan Yardımoğlu, savunmasında suçlamaları reddederek, "Müştekilere fiziken darp edici yaralayıcı müdahalede bulunmadık. Hatta onları protesto edeceğimizi olaydan önce söyledik. 2003 yılı Süleymaniye'de gerçekleşen askerlerimizin başına çuval geçirme olayını protesto amacıyla anayasamızın bize vermiş olduğu protesto hakkını kullandık." dedi.

Sanık Ersoy İrşi ise şunları dile getirdi: "Görüntülerde tespit edilen sprey sıkan şahıs olduğumu kabul ediyorum ancak bu sprey su bazlı boyadır. Ne mala ne de cana zarar verebilecek mahiyette değildir. Suyla bile çıkabilir." dedi. Sanıklardan Elif İlhamoğlu da, "Sprey kullanmamamız kimseye zarar verme amacında değildir. Dünyanın en kanlı ordusuna kırmızı renkli sprey sıkmaya yönelik eylem zarar vermek amaçlı değildir, bir mizansendir. Sembolik bir önemi vardır." dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini istedi.

ABD askerlerinin avukatı Abdullah Kaya da, "Müşteki tarafın vekaletnamesini henüz alamadık vekaletname ile birlikte müdahale talebimizi sunacağız. 2 müşteki olduğundan her bir sanığın müştekilere yaptığı eylemlerden dolayı ayrı ayrı ikişer kez cezalandırılması istenmesi gerekirken sevk maddelerinde bu unutulmuştur. Sanıkların hiçbirinde pişmanlık yoktur. Detaylı beyanlarımızı sunacağız." dedi. Sanıkların avukatlarından Tayfun Taşlıoğlu da, "Müşteki vekilinin vekaleti yoktur. suç unsuruna yönelik aleyhe beyanlara ilişkin beyanda bulunacağız süre istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Usulüne uygun çağrı kağıdına rağmen duruşmaya gelemeyen sanık TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, hakkında zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, müştekilere yeni duruşma günü bildirilmesi için Ankara'da bulunan ABD savunma ateşeleğine davetiye çıkarılmasına karar verdi. Dosyada bulunan görüntülerin bilirkişi incelemesi yapılarak rapor düzenlenmesine hükmeden mahkeme duruşmayı erteledi.

Kararın ardından bir grup TGB üyesi, adliye dışında bir basın açıklaması yaptı . Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Editör: TE Bilisim