Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazına katılanlar "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" şeklinde sloganlar atarak, Bahçeli'den Türkmenleri sahiplenmelerini istediler.

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

Köprülü'nün naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

http://www.haberfedai.com/upload/dosya/26327.jpg

Sadun Köprülü Kimdir?

Sadun Köprülü, 1957 yılında Kerkük’ün Türkmen ilçesi Altunköprü’de doğdu.

 İlkokulu Kerkük’te, ortaokulu Bağdat’ta, liseyi Kerkük’te ve yüksek öğrenimini ise Bağdat Üniversitesi Kanun Şeriat (Hukuk) Fakültesinde tamamladı.

1 yıl Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Türkiye Temsilcisi, Türkmen Şanı Bağımsız Medya ve Araştırma Merkezi Türkiye Temsilcisi ve yıllarca da Türkmen Araştırmaları ve Projeleri Koordinatörü olarak görev yaptı.

Irak Türkleri ve Türk dünyası hakkında araştırmaları, Şiir, hikâye, roman ve çeşitli konuları içeren makaleler yazdı. Basılmış 4 kitabı vardı. Evli ve 4 çocuk babasıydı. Arapça ve İngilizce dillerini konuşuyordu.

Editör: TE Bilisim