Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Bir yastıkta yarım asır’ projesine katılan yaşlı çiftlerden Sinoplu Fadime ile Dursun ilk balayını 80’li yaşlarında yaptı. 60 yıldır evli olan Fadime ile Dursun’un tam 41 kere maşallah dedirtecek kadar torunu var. 7 çocuk sahibi çiftin 41 tane torunu bulunuyor.

    Onları gören fıkralardaki Fadime’yle Dursun’u hatırlıyor. Ancak bunlar fıkra değil gerçek. Hayatlarında ilk kez balayına çıkan çiftlere balayı 80’li yaşlarında nasip oldu. 81 yaşında olan Dursun Durmuş, 78 yaşındaki eşi Fadime’yle birlikte Ankara’da 5 yıldızlı bir otelde Bakanlığın desteği ile balayı yapacak.

    Gençlere tavsiye veren ömürlük çift, “Gençler anne babayı unutmuş. Gelinler kayınbaba, kayınvalide istemiyor. Anne baba kutsal bir emanettir. Ancak bunun farkında değil.” diyerek sitem etti.

    GÖZLERİ GÖRMEYEN EŞİNE 45 YILDIR HİZMET EDİYOR

    45 yıldır evli olan Nedime Talih, doğuştan gözleri görmeyen eşi İbrahim Talih’e 45 yıldır bakıyor. Bu halleriyle gençlere örnek teşkil eden Nedime Talih’in evlilik konusunda verdiği nasihatler duyulmaya değer: “ Erkekler sinirli olur. Ama onları yumuşatacak ve avucunun içine alacak olan kadındır. Kadın eşini güler yüzle karşılasın. Biraz ilgilensin. Ona güzel yemekler yapsın. Erkek de aynı ilgiyi karısına göstersin. Onun kıymetini bilsin. Şimdi gençler ufak bir şeyde gidiyor. Her şey çok kolay olmuş, değerini yitirmiş.”

    İbrahim Talih ise 45 yıldır kendisine bakan eşine dua ediyor. Eşinin her işini yaptığını vurgulayan İbrahim Talih gözyaşlarına boğularak, “Allah ondan razı olsun.” diyor.

    50 yıllık evli olan Kütahyalı Hasan Hüseyin Dinç ve Gülebe Dinç çifti ise uzun yıllar evli olmanın sırrının anlayışlı ve sabırlı olmaktan geçtiğini söylüyor.
Ruhu genç çiftlerin yarım asırlık evlilik hikayeleri sonunda hepsi aynı şeyi söylüyor: "50 yıl ne zaman geçti anlayamadık. Herkes gibi bizde kavga ettik ama gönül almasını bildik."

Editör: TE Bilisim