Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, gazetesinde yayınlanan "İmralı tutanakları" metninde geçen isimlerde bir değişiklik yapılıp yapılmadığıyla ilgili olarak, "Konuyla ilgili olmayan bazı isimler geçiyordu. Bunlar Yazı İşleri tarafından uygun görülmedi ve ayıklandı." dedi.

CNN Türk'te yayınlanan 'Parametre' programına konuk olan Fikret Bila, kamuoyunda tartışılan "İmralı tutanaklarında bazı isimlerin ve orijinal metnin değiştirildiği" iddiasıyla ilgili soruya şu cevabı verdi: "Bize gelen metinde bizler tarafından herhangi bir oynama yapılmadı. Metin orijinal şekliyle, metin olarak geldi. Elektronik posta da söz konusu değil. Bizim yayınlamadığımız kısım dediğimiz çok küçük bazı notlardır. Bunlar da, konuyla ilgili olmayan bazı isimler geçiyordu. Bunlar Yazı İşleri tarafından uygun görülmedi ve ayıklandı. Yani bu söylediğim notlar bir paragrafı ya bulur ya bulmaz. Belki o kadar da olmayabilir. Yani biz metnin hemen hemen tamamını yayınladık diyebiliriz."

Fikret Bila, şöyle devam etti: "Dediğim gibi konuyla ilgisiz 1-2 isim geçiyordu, bir sohbet kısmı vardı, onu Yazı İşleri ayıkladı. Yani özel hayata müdahale olmasın manasında. Onun dışında siyasi içerik, diyalog, görüş, sohbet olarak yayınlamadığımız bir kısmı yok. Bize gelen metin bu kadardı. Bize gelen metin, anlaşıldığı gibi tutulan notlardan oluşuyor. Aslında görüşme çok daha uzun ve görüşmenin tamamı da devlet tarafından kayıt altına alınmış durumda. Yani o kayıtla kıyaslandığında bunun küçük bir kısmı olduğu veya tamamını kapsamadığını söyleyebilirim."

Parametre programının sunucusu Ebru Baki'nin "isim değişikliği" iddiasını tekrar hatırlatması üzerine Bila, "Böyle bir gazetecilik olmaz, biz metin üzerinde herhangi bir oynama yapmadık. Sadece çok küçük bir kısmı, küçük bir diyaloğu koymadık. Yazı İşleri konuyla alakasını ve haber değeri görmedi. Öcalan'la görüşmeyle ilgisi olmayan bir sohbet vardı, Yazı İşleri onları koymayı uygun görmedi." cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim