Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Akbal, “International Union of Radio Science” (URSI) Türkiye Ulusal Komitesi Denetleme Kuruluna seçildi.
Dünya da kabul görmüş olan komite, Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte çalışarak, Elektromanyetik dalgaların etkileri konusunda ve güvenlik parametrelerinin seçiminde ICNRP’ye yön veriyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Akbal, URSI'nın amacının, radyo bilimi, telekomünikasyon ve elektronik bilimler alanında ki çalışmaları uluslararası platformda teşvik ve koordine etmek olduğunu söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Akbal, “TÜBİTAK 1993 yılında URSI'ya üye olmuştur. Türkiye’deki üniversitelerin Fizik, Fizik Mühendisliği, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Uzay Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümleri ile TÜBİTAK’a bağlı Merkez ve Enstitülerin ilgili bölümleri Ulusal Komite’nin doğal üyesidirler. URSI kablosuz haberleşme sistemleri ile ilgili yapılan ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel araştırma ve uygulamaları teşvik ve koordine etmek; üretilen bilginin hem ulusal ve hem de uluslararası düzeyde, insanlık yararına kullanılması amacıyla paylaşımını ve yayılmasını özendirmek için kurulmuştur” dedi.
URSI tarafından 2014 yılında yapılacak olan toplantının Fırat Üniversitesi’nde yapılacağını ifade eden Akbal, 2 yılda bir yapılan bu toplantıya Fırat Üniversitesi olarak ev sahipliği yapacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim