Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesinde Karaciğer Nakil Merkezi kuruldu. Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli ruhsatları alan merkezin yakın bir zamanda karaciğer nakline başlayacağı belirtildi.
Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Said Berilgen, yaptığı açıklamada, kurulum aşaması yeni tamamlanan merkezle ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat onayı alındığını ve bu konuda bölgeye hizmet vereceklerini söyledi.

        Prof. Dr. Berilgen, “Karaciğer nakli ruhsatı almak üzere yaptığımız başvuru sonrasında, hastanemiz 18 Ocak 2013 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilmiş ve karaciğer nakli merkezimiz ruhsatlandırılmıştır. Hastanemizde yakın gelecekte karaciğer nakline başlanması planlanmaktadır. Bu ruhsatlandırmanın, hastanemiz, üniversitemiz, Elazığ ve bölgemiz açısından oldukça önemli olduğu kanaatindeyiz.” dedi.

        Berilgen ayrıca, Böbrek Nakli Merkezi için de Sağlık Bakanlığı'na başvurduklarını ve bu konu ile ilgili olarak da Sağlık Bakanlığı'ndan olumlu sonuç alacaklarına inandığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim