Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Şanlıurfa’nın Akçakale ve Harran ilçelerin gece meydana gelen fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezi ve köylerde birçok ev çökerken bahçe duvarları yıkıldı, ağaçlar köklerinden sökülerek etrafa zarar verdi.

PAMUK VE BUĞDAY EKİLİ 6 BİN DÖNÜM ARAZİ HASAR GÖRDÜ

Akçakale Çömlekçi ile Harran’ın Altılı köylerinde şiddetli rüzgârın etkisi ile prefabrik okulların çatısı ve duvarları uçtu. Harran’ın Altılı köyünde dolu yağışı sebebiyle pamuk ve buğday ekili 6 bin dönüm arazide hasar meydana geldi. Akçakale ilçesinde bir çok işyerinin camları kuvvetli rüzgarın etkisi ile kırıldı.
Akçakale ilçesinde Fevzi çakmak mahallesinde birçok evin bahçe duvarı yıkıldı, ağaçlar kırıldı, çok sayıda işyerine ait tabelalar yerlerinden söküldü.

PAMUK TARLASINDA BARINAN 7 SURİYELİ VE BİR TÜRK YARALANDI

Akçakale’ye bağlı Ayyıldız mahallesinde Pamuk tarlasında barınan Suriyeli 7 vatandaş ve bir Türk vatandaşın çeşitli yerlerinden yaralandı. Evlerinin çökmesi sonucu yaralanan vatandaşlar Akçakale Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. İlçe merkezi Yeni Mahallede ikame eden Ayhan Dikmir isimli vatandaşa şiddetli rüzgârın etkisi ile uçan çatının altında kaldı. Dikmir kaldırıldığı devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Akçakale ilçesinde gece fırtınadan dolayı kesilen elektrikler sabaha doğru geldi. Meydana gelen fırtına hasat durumuna gelen buğdaylara da zarar verdi.

Editör: TE Bilisim