Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Genel Sekreteri Erıc Saıntrond, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ile birlikte Kayseri Valisi
Şerif Yılmaz’a makamında nezaket ziyaretinde bulundular.

Yaz ve kış dünya üniversite oyunlarını ve dünya üniversite şampiyonalarını düzenleyen FISU heyetini ilimizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şerif Yılmaz, “2011 yılında Erzurum’da yapılan üniversite kış oyunlarını, ülke olarak yüzümüzün akıyla tamamladık. Daha önce ülkemizde gerçekleştirilen dünya basketbol şampiyonasının bir ayağı da Kayseri’de yapıldı. Yine Kayseri’de 2013 yılı içerisinde FİFA U 20 Dünya yirmi yaş altı dünya şampiyonası gerçekleştirilecek. Bununla ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir. Buradan Kayserinin uluslararası organizasyonlara hazır hale geldiği anlamı çıkmaktadır. 2015 üniversite kış oyunlarının ilimizde yapılmasıyla ilgili altyapımızın yeterli olacağını düşünmekteyim. Özellikle Erciyes dağı kış sporları ve turizm merkezi projemiz 2015 yılı itibari ile tamamlanmış olacak. O nedenle üniversite kış oyunları ile ilgili altyapımız, yeni bir yatırıma gerek kalmaksızın hazır hale gelecek demektir.” dedi.

Vali Yılmaz, Kayseri’de 4 üniversitenin bulunması, 50 bine yakın üniversite öğrencisinin olması ve 280 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi olması, yapılacak bu sportif faaliyetlerin bundan sonra ilimizde kalıcı bir şekilde hizmetine devam etmesi anlamına geleceğini ve olimpiyat ruhu adına çok önemli bir nokta olduğu şeklinde değerlendirdi. Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlimizde mevcut yatak kapasitesi 6 bindir. Erciyes mastır planı dahilinde Erciyes bölgesindeki oteller tamamlandığında 5 bine yakın bir yeni yatak kapasitesi ilavesiyle yatak kapasitemiz 11 bine ulaşmış olacaktır ki bu her türlü organizasyona ev sahipliği yapabileceğimizi ifade etmektedir. İlimizin de içinde bulunduğu Kapadokya bölgemizdeki imkanları ve sosyal donatıları düşündüğümüzde, bölgesel bir organizasyona çok önemli bir artımız olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 2015 Üniversite kış oyunlarının İlimizde yapılması ile ilgili gerek merkezi hükümetimiz tarafından, gerekse mahalli idareler arasında ki işbirliği ve koordinasyonla bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi ümit ediyorum.”

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erıc Saıntrond da, mevcut tesislerle beraber yapılacak olan tesislerin bundan sonrasında süreçte de kullanılmasının önemli olduğunu, o nedenle buradaki nüfus potansiyelini ve özellikle yakın ülkelerden gelip kayak tesislerinden istifade edilebileceklerini söyledi. Alplerin belli bir doyuma, doluluğa ulaştığı için yeni alternatif alanların olması kayak sporu adına da çok önemli olduğunu ve Kayseri ile ilgili geziyi gerçekleştirdikten sonra detaylı bilgi edineceğini belirtti.

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erıc Saıntrond, Vali Şerif Yılmaz’a federasyonun şiltini, Yılmaz’da Genel Sekreter Erıc Saıntrond’a ziyaretini anısına plaket verdi.


Editör: TE Bilisim