Balkan ülkesinde Türkçe resmi dil ilan edildi Balkan ülkesinde Türkçe resmi dil ilan edildi
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Vakfıkebir Fol Deresi’nde yapılan ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, yetkililerden bilgi alarak ıslah çalışmasının planlanandan daha erken bir sürede bitirilebileceğini söyledi.

    Vakfıkebir Spor Salonu yanından başlayıp, Fevziye Köprüsü’nün 1,5 kilometre güneyine kadar devam edecek olan ıslah çalışması, toplam 7 kilometre uzunluğunda olacak derenin kenarları 4 metre yüksekliğinde beton duvarla örülüyor. Duvarlar, 2 tarafı tarım arazisi olan yerlerde sağlı sollu, bir tarafı tarım arazisi olan yerlerde ise tek taraflı beton duvar yapılıyor. Yetkililer, 3 yıl süresi olmasına rağmen, hızlı bir çalışmayla ıslah çalışmalarının 2 yıl içersinde bitirileceğine dikkat çekerek, toplamda 107 bin metreküp beton kullanılacağını da ifade etti. 11 bin 700 TL keşif bedeli bulunan dere ıslah çalışmasında ayda 10 bin metreküp beton dökülmesi de hedefleniyor.

    İskenderoğlu, bölgede kadastro çalışmalarının tamamlanmış olması nedeniyle dere yatağı kenarında tarım arazisi bulunan vatandaşlarla herhangi bir sorun yaşanmamasını da çalışmanın erken biteceği sinyalini verdiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim