Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Taksim’deki yayalaştırma projesi için mermer taşıyan bir TIR, Beşiktaş’ta yokuş aşağı indiği sırada frenleri boşalınca kontrolden çıkarak kaldırıma çıktı. Olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Kaza sırasında kaldırımda kimsenin olmaması faciayı önledi.

Kaza 06.30 sıralarında Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametinde meydana geldi. Taksim Meydanı’nda devam eden yayalaştırma projesi için İzmir’den mermer taşıyan Gazi Gündoğdu idaresindeki 50 AB 298 ve 55 AEP 19 plakalı TIR, Barbaros Bulvarı’ndan aşağı indiği sırada frenleri boşaldı. Kontrolden çıkan TIR, yolun sağ tarafında park halinde bulunan 34 GM 6279 plakalı kamyonete çarptıktan sonra kaldırıma çıktı. Kazada yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Kaza sırasında kaldırımda kimsenin olmaması faciayı önledi. Yoldaki diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, yolu tek şeride düşürerek trafiğin akışını sağladı. Yolun tek şeride düşmesi nedeniyle bulvarın Beşiktaş istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. İtfaiye ekipleri TIR’ı bulunduğu yerden çıkaramayınca olay yerine büyükşehir belediyesine ait vinç çağırıldı.

‘FİRMA MALZEMELERE SAHİP ÇIKMADI’

Malzemeyi götürdüğü firmanın TIR’daki yüklü malzemelere sahip çıkmadığını söyleyen sürücü Gazi Gündoğdu, “Saat 6-6 buçuk gibiydi yukarıdan geliyordum frenler boşaldı. Araçlara çarpmamak için kaldırıma çıktım. Öyle olmuş olsaydı burada ne kadar araç varsa alıp götürürdü yani. Ben de durduramadım kendimizde kurtaramazdım vatandaşı da. Ben Taksim’de çalışma olduğu için oraya İzmir’den malzeme getiriyordum. Bana bu güzergahı söylediler. Buradaki alan firma söyledi. Bu şekilde söylediler ama şu anda da mala sahip çıkmıyor. Aradım gelin şu malları indirelim diye işte ne zaman işi hallederseniz ne zaman aracı yaptırırsan getir. Gelen malzemeleri indirelim diye birşey yok. Halbuki onlarda forklift falan var. Burada getirip malzemeyi indirseler iş daha kolay olabilirdi. Sahip çıkan olmadı.” dedi.

Olay yerine gelen belediye ekiplerinin, vinç yardımıyla TIR’ı bulunduğu yerden çıkarma çalışmaları sürüyor.

Editör: TE Bilisim