Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Bursa’da açılan dünyanın en büyük 'Blok Mermer Fuarı'nda sergilenen gözde mermer beyaz dolamit büyük ilgi gördü.

Bursa’da 25 Kasım günü açılan fuarda sergilenen yaklaşık 870 blok mermer ilk ilk günde satıldı. Bunlar arasında birbirinden ilginç özellikle boyutlarda mermerler vardı. Ancak belki de en çok ilgi çekenlerden biri de rengi ve fiyatı ile beyaz bir kireç taşını andıran beyaz dolamit taşı oldu.

Fuarı gezenlerin büyük ilgisini çeken 24 ton ağırlığındaki dolamit mermer, başta fiyatı olmak üzere görüntüsü ve büyüklüğü ile en dikkat çeken taşların başında geliyordu.

Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 6 ayrı solanda düzenlenen fuara katılan Plato Mermer standında sergilenen taş fuarın en pahalı taşlarından biri oldu. Zor çıkarılması, süt beyaz rengi ve görünüşü ile normal mermerlere göre daha değerli olan mermer fuarda kısa sürede satıldı.

NORMAL TAŞLARA GÖRE 4-5 KAT DAHA DEĞERLİ

Firma yetkilisi Alper Baş, kendi ana ürünleri olan dolamit tipi beyaz taşın en çok sattıkları ürünlerden olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bu taş tam olarak mermer değil, dolamit tipi bir taş. Şu anda bu taşı Çin’e, Tayvan’a, Amerika’ya ve İtalya’ya ihracat yapıyoruz. Bu taşı Balıkesir Marmara adasından çıkarıyoruz. Orada kendi ocağımız var. Bu Türkiye’de çok çıkan bir taş değil. Bunun özelliği süt beyaz bir taştır. Bu taş genellikle lüks otellerde kullanılıyor. 7 yıldızlı otele verdik, banyolarında kullanılıyor. Ayrıca iç ve dış döşeme olarak da kullanılır. Beyaz çimento koruyucu ile kullanılması önerilir.”

Beyaz mermer taşını blok olarak sattıklarını anlatan Alper Baş, şöyle devam etti: “Biz blok ihracatçısıyız, işlenmiş te satabiliyoruz ama daha çok blok olarak satmayı tercih ediyoruz. Fiyat olarak normal mermere göre daha yüksek. Bu da taşın özelliğinden kaynaklanıyor. Mermere göre bu taşın fiyatı 4-5 kat daha pahalı. Bizim kendi bej ocağımız ve gri taşımız da var ama bunun fiyatı daha yüksek.”

Editör: TE Bilisim