Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Fukuşima nükleer felaketinin ikinci yıl dönümünde Eminönü'nde bir araya gelen Greenpeace gönüllüleri, dünyanın, yenilenebilir enerjiyle çalışan ilk ışıklı pankartını açtı. Gönüllüler, hükümeti, nükleer enerjiden vazgeçmesini ve yenilenebilir enerjilere yatırım yapmaya çağırdı.

Greenpeace Gençlik Ekibi üyeleri, 2011 yılında Japonya'da gerçekleşen depremin ardından meydana gelen Fukuşima nükleer felaketinin ikinci yıl dönümünde, Eminönü İskelesi'nde saat 18.00'de güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışan dev bir pankart açtı. Üzerinde ışıklı harflerle 'Fukuşima ders olsun enerjimiz temiz olsun' yazılı pankartı, gönüllülerin, kendi elleriyle bir haftada ürettiği öğrenildi.

Pankart, dünyanın yenilenebilir enerjiyle çalışan ilk ışıklı pankart olmasıyla dikkat çekti. Eminönü'nde gerçekleşen etkinlikte, gönüllüler ayrıca, gün boyu güneş enerjisiyle çalışan ocak, termos, el feneri gibi ürünlerin tanıtımını yaptı. Gönüllüler, hükümetin nükleer enerjiden vazgeçmesini ve yenilenebilir enerjilere yatırım yapmaya çağırdı.

Greenpeace Gençlik Ekibi adına İpek Peker açıklama yaptı. Fukuşima felaketinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bölgedeki acıların devam ettiğini söyleyen Peker, "160 binin üzerinden insan evini terk etmek zorunda kaldı. Biz gençler Türkiye'de güneş ve rüzgar potansiyelimiz bu kadar fazlayken, nükleer kadar tehlikeli bir enerjiye yatırım yapılmasını geleceğimiz adına endişe verici buluyoruz. Nükleere alternatif olan yenilenebilir enerjinin uygulanabilir olduğunu ve daha ucuz olduğunu gösterebilmek için hem bu pankartı hem de rüzgar türbinini, kendi ellerimizle kısa bir sürede yaptık. Hükümeti, bizler için daha aydınlık bir gelecek planlamaya, bunun için de nükleer enerjiden vazgeçerek, temiz enerjiye yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim