Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
GAP Organik Tarım Mali Destek Programı Protokolü imza töreni, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde organik tarım sektörünün ulusal ve uluslararası rekabet edilebilirliğinin arttırılması ve üst ölçekte bölgenin sosyoekonomik kalkınmasına katkıda bulunması hedeflediklerini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kilis'teki temaslarının ardından Gaziantep'te, GAP Organik Tarım Mali Destek Programı Protokolü imza törenine katıldı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle yürüttüğü ve organik tarıma 2 milyon 250 bin lira mali destek sağlayacak projenin imza protokolü Gaziantep Valiliği'nde gerçekleştirildi. Protokole; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Vali Erdal Ata, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan katıldı.

Bakan Yılmaz, projeyle kümelenme metodu uygulanarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki organik tarım sektörünün ulusal ve uluslararası rekabet edilebilirliğinin artırılmasının hedeflendiğini ve bu sayede de bölgenin daha hızlı kalkınmasının destekleneceğini dile getirdi. Yılmaz, "Önümüzdeki dönem GAP bölgemizin ihracatını, Gaziantep'in lokomotifi olduğu bu ihracatı çok daha ileri sevilere taşıyacağız. GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamalar Mali Destek Programını, kısa ve orta vadede organik sektörünün ve değer zincirindeki üreticiler, birlikler, işletmeler ve akademi ile sivil toplum kuruluşlarının daha büyük bir ivme ile büyüyeceğine imkan tanıyacağı öngörülmektedir. Bu özelliğiyle önerilen destek programı hali hazırda sağlanan desteklerden ayrı bir nitelik taşımaktadır. Program Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Bölgede organik sektöründeki değer zinciri içerisindeki tüm halkalara hitap edecek şekilde tasarlanmıştır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim