"Pençe  Kartal- 2" Operasyonu ile 13 asker, polis, sivil vatandaşlarımızın, 6 yıldır PKK'nın elinde rehin bırakılmış olduğunu öğrenmek hepimizde şok tesiri bırakmıştır.

Türk Devleti büyük ve caydırıcı devlet olmak iddiasında ise, neden 6 yıldır bu vatandaşlarımızı esir olarak bırakmıştır?

Gerektiğinde yakarak, yıkarak hatta Barzani piyonunu, anasından doğduğuna pişman ederek caydırıcı gücünü göstermeliydi.

Bırakın Barzani'nin pişman edilmesini bu zat, vatandaşlarımız kaçırılmasından sonra bile TC. Devletinin yöneticileri tarafından kırmızı halılarla protokol uygulanıp karşılanmıştır. Hatta paçavra bayrağı ülkemizde göndere çekilmiştir.

Bu tür hareket ve yaklaşımlar, Türk Devletinin bölgesel güç ve büyük devlet olma iddiasına gölge düşürmektedir.

Şimdi bu olay bana İsrail devletinin ülke dışındaki operasyonunu hatırlattı.

1948 yılında kurulan İsrail, kuruluşundan 28 yıl sonra 1976 yılında  meşhur  ENTEBBE OPERASYONUNU  yapmıştır.

Filistin Kurtuluş Ordusuna mensup militanların, İsrail'in Tel  Aviv Paris seferini  yapan  uçağını  Uganda'nın ENTEBBE  Uluslar  arası  hava limanına  kaçırmalarından  sonra, yapılan  baskındır.

Militanların Yahudi olmayanları uçaktan indirerek ve Filistinli gerillaların salıverilmeleri için İsrail devletine 48 saat süre vermişlerdir.

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

İsrail bunları oyalayarak, gece yarısı 200askeriyle aniden baskın operasyonu yaparak, 45 Ugandalı askeri öldürmüş, 15’e yakın  savaş uçağını  bulunduğu  yerde  imha ederek,  48 saat  geçmeden  tüm vatandaşlarını   kurtarmıştır.

Geçen 6 yıl zarfında gerektiği taktirde bölgede taş üstünde taş,  baş üstünde baş kalmamasının operasyonu için bunca yıl bekletilmesi yanlıştır.

Kaldı ki Türk Ordusunun, dünyada çok az ordunun yapabileceği ve kış şartlarına rağmen harekat yapabilmesi, Ordumuzun ve Devletimizin gücünü gösterdiği gibi, bir çok ülkeyi de düşündürmeye başlamıştır.

Her ne olursa olsun kahraman Türk Askerlerini kutluyorum. Bizler sıcak odalarımızda keyif çatarken, eksi yirmi derecede ve karlar altında çetin kış şartlarına rağmen operasyon kabiliyeti, Türkiye'nin yükselen ve önlenemez gücünü bir kez daha ortaya koymuştur.

Şehit olan asker ve vatandaşlarımıza Allah'dan rahmet  diliyorum..

 

Av. Faruk Ülker


Editör: TE Bilisim