Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Bursa’da, alkol aldıktan sonra bindikleri ticari taksi sürücüsünün 200 TL’sini bıçak zoruyla gaspeden iki zanlı, polis operasyonuyla yakalandı. Çok sayıda ‘hırsızlık’ suçundan sabıkalı oldukları belirlenen zanlılar, gasp öncesi ‘Sigara içelim mi?’ diyerek birbirleriyle şifreli konuştukları ortaya çıktı.Polis, zanlıları yakalamak için taksinin geçtiği güzergahtaki 20 işyerinin güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

Geçtiğimiz 20 Ocakta saat 02.05 sıralarında Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi’ndeki akaryakıt istasyonu arkasındaki boş arazide meydana gelen olayda, 16 T 0134 plakalı ticari taksi sürücüsü Nail Azay (41), taksiye Beşyol Mahallesi’nde müşteri olarak binen iki kişi tarafından bıçak zoruyla gaspedildi. Taksicinin 200 lirasını gaspeden iki zanlı kısa sürede kayıplara karıştı. Taksi sürücüsü Nail Azay’ın müracaatı üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, gasp zanlılarını yakalamak için harekete geçti. Öncelikle taksi sürücüsü Nail Azay’dan gaspçıların eşkal bilgisini alan ekipler, zanlıların taksiye bindikleri Beşyol Mahallesi’nden olayın gerçekleştiği Veysel Karani Mahallesi’ne kadar olan güzergahtaki 20 işyerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera görüntüleri eşliğinde eşkal bilgilerini değerlendiren ekipler, olaya karıştığı belirlenen bir tamircide çalışan Ünal K.’ü takibe aldı. Taksi sürücüsü Nail Azay’ın da teşhis etmesiyle operasyon için harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda ‘hırsız’ suçundan sabıkalı Ünal K. (22) ile olayı birlikte gerçekleştirdiği Sezer M.’ı (23) gözaltına aldı.

ALKOL ALMIŞTIK, PARAMIZ KALMAMIŞTI

Emniyetteki ilk ifadelerinde, “Boş arsada alkol almıştık. Paramız da kalmamıştı. Sonra ‘ne yapalım?’ derken kolay olacağı için taksici gaspına karar verdik. Takside giderken ‘Sigara içelim mi?’diye şifreli konuştuk. Akaryakıt istasyonunun arkasındaki boş arazide de olayı gerçekleştirdik” dedi. Yapılan incelemede Ünal K.’ün taksinin ön koltuğuna, 60 ayrı suçtan sabıkalı olduğu öğrenilen Sezer M.’ın da arka koltuğa oturduğu, zanlıların gasp öncesi birbiriyle ‘Sigara içelim mi?’ diyerek şifreli konuştukları belirlendi. Sezer M.’ın arka koltuktan sürücü Nail Azay’ın boynuna bıçağı dayarak ‘Paraları çıkart’ dediği, taksicinin ‘Param yok’ demesiyle Ünal K.’ün taksicinin montundaki 200 TL’yi aldığı ortaya çıktı. Zanlıların olayın ardından yakalanmamak için çok tedbirli davrandıkları, Sezer M.’ın gittiği kahvehanedeki kişileri bile ‘sivil polis’ olarak gördüğü öğrenildi. Taksi sürücüsüyle polis işbirliğinde 20 günlük yapılan çalışmada yakalanan iki zanlı, sorgulamalarının ardından adliyeye sevkedilecek.

Editör: TE Bilisim