31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?
Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağı belirlenen Gazeteci Haydar Meriç'in kaçırılarak öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

İstanbul merkezli 22 ilde paralel yapıya yönelik başlatılan operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 şüphelilerden gözaltına alınanların sayısı 31'e yükseldi. Sorguları devam eden 31 şüpheliden 3’ü savcılık talimatıyla emniyetten serbest kaldı. Gözaltına alınan 28 şüphelinin ifadelerine devam ediliyor.

Haydar Meriç'in, Fetullah Gülen hakkında yazdığı kitabı ele geçirmek için İstihbarat Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli FETÖ\PDY mensubu polislerin, Kırklareli'ne gittikleri tarihlerde, görev izni aldıkları, İstanbul'da çalışma yaptıkları yönünde kayıt tuttukları ve cep telefonlarını İstanbul'da bıraktıkları ve haberleşmeyi sahte isimlerle alınmış tek kullanımlık hatlar üzerinden yaptıkları tespit edildi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü personeli tarafından karşılanan ve kameralara yakalanmamak için kılık değiştirerek güvenlik kameralarından kaçtıkları öğrenildi. Haydar Meriç’i takip eden polislerin, kimlik kaydı yaptırmamak için otel ve polis evinde kalmadıkları Kırklareli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde kaldıkları belirlendi. Geceyi emniyet müdürlüğünde geçiren üç ekibin, Meriç’in kaçırıldığı gün kameralara arıza verdirdikleri saptandı. İstihbarat ekiplerinin Meriç’in evinin önünde bulunan kameraların bağlantısını keserek evine girerek dinleme cihazı yerleştirdiği ve bilgisayarının kopyasını alarak geri bıraktıkları öğrenildi.

Gazeteci Haydar Meriç'in, birçok kez polisler tarafından durdurularak GBT sorgusu yapıldığı, kitabı ele geçirmek için çantasının arandığı, kaçırıldığı gece yaptığı 66 saniyelik görüşmenin de kayıtlardan silindiği ortaya çıktı.
Cihan

Editör: TE Bilisim