MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Metil alkol zehirlenmesi teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Sedat Peker son yolculuğuna uğurlandı. İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki evinde, geçen cuma akşam saatlerinde fenalaşan 54 yaşındaki Peker'in, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Yaşlı babasıyla oturan Peker'in, sağlığında organlarını bağışladığı ortaya çıktı. Kızı Anıl Gizem Peker Togay da babasının organlarının bağışı için onay verdi. Olayla ilgili araştırma sonucunda Sedat Peker'in, bir arkadaşından aldığı belirlenen ev yapımı içki, polis tarafından tahlile gönderildi. Peker'in ölümüne sebep olan içkiyi üretip satan kişinin bulunması için de soruşturma başlatıldı.

Gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığını söyleyen İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, “Sedat Peker de zorluklar altında, işini doğru bir şekilde yapan bir gazeteciydi. Erken yaşta aramızdan ayrılması herkesi üzmüştür.” dedi. Mevlana Camisi'ndeki cenaze törenine, çok sayıda yakını ve meslektaşı katıldı. Sedat Peker, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı'na defnedildi.

Editör: TE Bilisim