Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İ.Nazmi Bilgin, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) hak ettikleri halde 94 gazeteciye sürekli basın kartının neden verilmediğini izah edemez ise tartışılır hala geleceğini söyledi. Bilgin, "Eğer izah edemez ise basın kartları komisyonun fonksiyonu askıya alınmış olur. Hukuksuzluk karşısında da gerekenler yapılmalıdır.” dedi.

Nazmi Bilgin, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır yapılan komisyonun toplantılarında ilk defa böyle bir durumun yaşandığına dikkat çekerek, 94 gazeteciye sürekli basın kartlarının verilmemesinin 17-18 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek Basın Kartı Komisyonu toplantısında gündeme getirileceğini kaydetti.

Komisyonda, isimleri belirli gazetecilere neden sürekli basın kartı verilmediğinin BYEGM temsilcilerine sorulacağını, haklı bir gerekçe sunamadıkları takdirde hukuksuz tavır karşısında gerekli tepkinin ortaya konulacağını belirten Bilgin, medya sektöründen temsilcilerin katılımıyla oluşmuş komisyonun, siyaset üstü bir kuruluş olduğuna işaret etti.

Bilgin, basın kartlarına 'onay' yetkisinin BYEGM inisiyatifinde olduğunu hatırlatarak, “Sürekli basın kartını hak etmiş gazeteci arkadaşlarımıza bu haklarının neden verilmediğinin izah edilmesi gerekiyor. Eğer bu siyasi bir tercih ise Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tartışmalı hale gelir. Basın kartları komisyonun fonksiyonu askıya alınmış olur. Hukuksuzluk karşısında da gerekenler yapılmalıdır.” dedi.

Editör: TE Bilisim