İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Zeugma Mozaik Müzesi'ne verilen "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" Gaziantep’e getirildi. Ödül Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergilenecek.

Gaziantep'e gönderilen ödül ve nişan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kocapınar tarafından Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e, müzede düzenlenen törenle teslim edildi. Zeugma Müzesi'nin hayata geçmesiyle birlikte çok sayıda yerli ve yabancı turistin şehre geldiğini belirten Başkan Asım Güzelbey, "Zeugma’nın ortaya çıkması Gaziantep’te kültür ve sanatın kırılma noktası olmuştur. Bizim için en büyük onur, Sayın Cumhurbaşkanımızın Kültür ve Sanat Ödülü'nü 2012 yılında Mozaik Müzesine, dolayısıyla Gaziantep'e layık görmesidir. Bu unutamayacağımız bir hatıra olarak anılarımızda yer edecektir." dedi.

Müzenin şehre kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Erdal Ata, "Dünyanın en büyük mozaik müzesini ilimize kazandırdıkları için, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Asım Güzelbey'e, Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'a, Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'a ve Maliye Bakanımıza Mehmet Şimşek'e çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kocapınar da, Bakan Ertuğrul Günay'ın müzenin yapılmasında çok emeği olduğunu ve müzemizin yapılma aşamasında eksikliklerin giderilmesini sağladı.” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, Abdullah Kocapınar tarafından Başkan Asım Güzelbey ve Gaziantep Valisi Erdal Ata'ya teslim edildi.

Editör: TE Bilisim