Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube ekipleri, 2012 yılı içerisinde polis-halk ilişkilerini en üst seviyeye çıkaran toplumsal bilinci arttırmaya yönelik birçok önemli projeye imza attı.

    TDP ekiplerince verilen bilgiye göre; 2012 yılı içerisinde 89 bin 300 esnaf ziyaret edildi. 731 bin 654 vatandaş ile birebir görüşüldü. Bin 597 vatandaşa mağdur destek ziyareti yapıldı. 2 bin 810 site ve apartman ve 99 sosyal tesis toplantısı yapıldı. Genel güvenliğin sağlanmasına yönelik 88 bin 212 adet broşür dağıtılarak vatandaşlar bilgilendirildi.

    Bizim Yıldızlarımız projesi kapsamında imkanı olmayan 200 öğrenciye Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursu veren polis ekipleri, soba zehirlenme olaylarının en aza indirilmesi amacıyla da Sıcak Yuvam projesi kapsamında soba kurulması ve kullanımı konusunda seminerler verildi. 16 ve üzeri yaş grubunda bulunan çocuklara ve işsiz bayanlara yönelik mesleki kurslar düzenleyerek polis ekipleri, Yarınlara Umut projesi kapsamında, hayatında en az bir kere zararlı maddelerle tanışan 40 gence her türlü desteği verdi.

    2013 yılında da projelerine devam edeceklerini belirten Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Güvenlik hizmetlerini, toplumun katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürüterek, gelişen toplum-polis ilişkisiyle suçla mücadelemizi güçlendireceğiz. Toplum Destekli Polislik uygulamaları suçla mücadelede polisin başarısını arttıran önemli bir etken oldu.” dedi.

Editör: TE Bilisim