İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Gaziantep'e gelip 90 çeşit yöresel yemeğin yapılışını öğrenen Amerikalı şef, kendi restoranının menüsüne dört Antep yemeğini ekledi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan, 'El Altında Duran Güzel Şeyler, Gaziantep Mutfağının Damak Tatları' projesi kapsamında 14’ü yabancı, 21’i Türk toplam 35 şef, Gaziantep mutfağından 90 çeşit yemeğin yapılışını uygulamalı olarak öğrendi. Programa ABD'nin Californiya eyaletinden katılan Şef Mark McDonald, ülkesine döndükten sonra sahibi olduğu Old Vine Cafe’nin menüsüne; yoğurtlu çorba, kıyma kebabı, bulgurlu pazı sarması ve fıstıklı kadayıfı ekledi.

GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, 2 yıl süren bir çalışmayla hazırlanan projeye büyük bir bütçe ayrıldığını ifade etti. İlkay Gök, projenin sahipliğini GAÜ adına Rektör Yavuz Coşkun’un üstlendiğini belirtirken, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafındanda desteklendiğini kaydetti. Gök, “Meksika, Malezya, İtalya, Fransa, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İngiltere, Amerika, Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yerli ve yabancı 35 şefe tanıtım amacıyla eğitimler verildi. ve yemekler uygulamalı olarak öğretildi. Eğitimin ardından Californialı Şef Mark McDonald yerli isimleriyle öğrendiği yemekleri döndüğünde mutfağında çalışarak menüsüne koydu. Proje sayesinde yerli ve yabancı şefler ülkemizi ve yöreyi tanıdılar, yöresel ürünlerimizin tadını öğrendiler.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim