AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Özgür medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonunu protesto eden Gaziantepli vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Yağan yağmura aldırış etmeden adliye önüne gelen vatandaşlar, sloganlar atarak basına yapılan susturma operasyonlarına tepki gösterdi.

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını susturmak adına özgür basına yapılan baskına tepki gösteren vatandaşlar, yağan yağmura aldırış etmeden adliye önünde toplandı. Ellerindeki Türk bayrakları ile 'Özgür basın susturulamaz', 'Medyaya darbe yapılamaz', 'Hidayet abi Allah'a emanet' 'Özgür medya susturulamaz’, ‘Korkma, titre’, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘Allah var, gam yok’, ‘Yezitlere boyun eğmeyeceğiz’ sloganları atan vatandaşlar, Cevşen okuyarak dua etti.

Yapılan hukuksuzluğa karşı dur demek için adliye önüne gelen Hakan Çağlak isimli vatandaş, "Bu haksızlığın karşında sonuna kadar duracağız. Hidayet abimiz ne zaman dışarı çıkarsa biz de evlerimize rahat bir şekilde gideceğiz." dedi.

Özgür basına uygulanan baskılardan dolayı adliye önünde olduklarını dile getiren Mehmet Güler isimli vatandaş da "Adalet için, insan hakları için, demokrasi için burada bulunuyoruz. Yapılan uygulamaların yanlış olduğunu düşünüyoruz. 21. yüzyılda bu gibi haksızlıkların olmamasını düşünüyoruz." diye konuştu.

Elmas Demir ise "Biz özgürlük için, kardeşlik, adalet, birlik ve beraberlik için, zulme karşı dur demek için buradayız" derken, Oğuzhan Işık isimli vatandaş. "Basın özgürlüğü için yağmur, çamur demeden bir araya geldik. Biz özgürlükten, demokrasiden yanayız. Başka bir derdimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Adliye önündeki protesto sonunda vatandaşlar sessiz bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim