Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada patlama oldu.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

İlk gelen bilgilere göre; patlamanın 4. sanayi bölgesinde, galvaniz üretimi yapan bir tesiste çıktığı öğrenildi. Olayda  8 işçi hayatını kaybetti. 20′den fazla yaralı ise tedavi altına alındı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ilk değerlendirmesinde “8 kişi hayatını kaybetti. Can kaybının artmaması için dua ediyoruz.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, patlama ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada “Alınan ilk bilgilere göre su deposu yapımı sırasında bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk bilgilere göre 8 kişi öldü, 15 kiyi de yaralandı”

Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

“GAZ KAÇAĞI SONUCU MEYDANA GELMİŞ OLABİLİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer Yalım : “Şu an olay yerindeyim. Patlamada 8 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. 1 kişi ise kayıp. Patlamanın nedeni kesin olmamakla beraber gaz kaçağı sonucu meydana gelmiş olabilir. Olay yerinde patlama nedenine ilişkin ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

1972 yılında faaliyete giren ve 6 bölgeden oluşan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Ağaç işlerinden Ağır makine sanayine kadar yüzlerce firma bulunuyor.

Editör: TE Bilisim