Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 2009 yılından bu yana düzenlenen ve her yıl 90 öğrencinin katıldığı ‘Gaziler Diyarından Şehitler Mekânına Polis Gençlik El Ele, Kınalı Kuzular’ isimli Çanakkale gezisi başladı.

    Uğurlama töreni Gaziantep Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlendi. 27 lise ve dengi okuldan 90 öğrenciye yola çıkmadan önce hitap eden Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “İstanbul ve Çanakkale’de atalarımızın gerçekleştirdiği kahramanlık hikâyelerini yerinde görüp tanıyacaksınız, şahit olacaksınız. Orada o havayı koklayacaksınız. Filmlerde izlediğimiz, kitaplarda okuduğumuz Çanakkale başka, ama yerinde gidip görünce inanın insanlar çok daha başka duygulara kapılıyor. Tabyaları, anıt mezarları, sırt sırta omuz omuza yatan değişik coğrafyalardan insanları, şehitleri ziyaret edeceksiniz. Selamlarımızı, minnet duygularımızı, dualarınızda, gezilerinizde ifade edin.” diye konuştu.

    Geziye katılacak öğrenciler de Gaziantep emniyetinin kendilerine sundukları bu imkândan dolayı teşekkürlerini sunarken, geziye gidiyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Öğrenciler, daha sonra kendilerini bekleyen otobüslere binerek yola çıktı.

    3 gün sürecek gezi kapsamında öğrenciler Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul’a da giderek Minia Türk, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Harbiye Askeri Müzesi ve Dolmabahçe Sarayı’nı gezme imkânı bulacak.

Editör: TE Bilisim