Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
 Gazze için kanamayan vicdan, tepki göstermeyen yürek, taşlaşmış insanlıktan Müslümanlıktan nasibini alamamıştır. En az Gazze kadar zor durumda olan, IŞİD militanlarının başlarını keserek katlettiği, yurtlarından çıkarılmışlardır.

Çölde 50 derece sıcakta ayakta kalma mücadelesi veren,yaşlı, bebek, çocuk, genç, kadın, kız demeden, yurtlarından sürülmüşlerdir. "Ya öl yada göç et" tercihi ile karşıya bırakılan bu mazlumlara ilgisiz kalana Müslüman veya insanlık vicdanı dinebilir mi?

Etrafın toz duman olduğu bir ortamda, yine başka türlü işgal denemesini karambolden yapan ve Kerkük'ü Kürdistan parçası ilan eden Barzaniye tepki göstermeyenden ülkeye idareci olur mu? Türkmen katili barzani ailesine tepki göstermeyenin vicdanı insanlık Müslümanlık vicdanı olabilir mi?

Müslümanlar arasında ayırım yaparak İsrail uydurması ABD projesi Iraktaki yapılara ses çıkarmayan mağdurlara mazlumlara kör sağır dilsiz olanların ırkçılığı din dışı değil midir? Gerçek ırkçılık ayırımcı bu kafa yapısıdır.

O mazlumların suçu Türk olmak mıdır? Türk'ten bu korku bu ihmal bu ilgisizlik bu saygısızlık nedendir? Müslüman kanında ayırım yapan anlayış yerin dibine batsın. Böyle bir davranışı Allah ıslah etsin.İsrail zulmünü kınayan oradaki akan kanı sönen ocakları o feryadı gören Müslümanlık insanlık vicdanımız, Türkmen trajedisini göremiyorsa, oradaki İsrail kuklası ve tasarımı Barzani ve IŞİD için tepkisizse o vicdan körelmiş taşlaşmıştır Allah o vicdanları ıslah etsin. Mazlumlara bu ikiyüzlü çifte standart adına hesap verecektir.Bu utanç duyulacak yüz karası gerçek sahtekarlıktır. Mazlumlarının derdini iç politikaya alet eden İsrail projelerinin varlık sebebi bu anlayış yerin dibine batsın.

İsrail ile ABD ile AB ile kucak kucağa onların uzantısı destekçisi PKK Barzani ve IŞİD gizli açık kol kola olanlar mazlumlara ve onların akıttıkları kan ve gözyaşının hesabını er geç vereceklerdir. Bu gerçekler karambollerde belki koltuk ilacı olsa da çok yakında ortaya çıkacaktır.O koltuklar kendilerine diken olacak yüzlerine bakmak bir tarafa herkes o suratlara tükürecek bu dönem kara günler olarak hatırlanacaktır. Gazze için ağlayan yüreğimiz Türkmeneli için susuyorsa o yürek Müslümanlık yüreği midir?.

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim