Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Kocaeli'ne bağlı Gebze İlçe Belediyesi engelli vatandaşların kullanması için şarj istasyonu kurdu. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 5 ayrı noktada kurulan engelli şarj istasyonu, Gebze İlçe Belediye Başkanı Adnan Köşker ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla kent meydanında hizmete açıldı.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulan ve engellilerin kullandığı elektrikli tekerlekli sandalyelerin şarj edilebileceği şarj istasyonlarıyla engelli vatandaşların araçlarını ücretsiz olarak şarj edebileceğini ifade eden Başkan Köşker, “Yeni açtığımız istasyonlarla Gebze’de engelli vatandaşlarımızın engellerini bir nebze olsun azaltmayı hedefliyoruz. Gebze’nin beş ayrı noktasına kurulan şarj istasyonları sayesinde engelli vatandaşlarımız tekerlekli sandalyelerini şarj istasyonlarında doldurabilecek. 24 saat hizmet verecek istasyonlar sayesinde engelli vatandaşlar Gebze’de daha rahat bir şekilde dolaşabilecek. Aynı anda üç cihazı şarj edebilecek olan istasyonlar aynı zamanda hızlı şarj özelliği taşıyor.” dedi.

Şehrin estetik görüntüsü ile uyum içinde olan istasyonlarda elektrik kaçağına karşı tüm önlemler alınmış durumda. Engelli vatandaşların diğer istasyonların yerlerini görebilmeleri için istasyon üzerinde bulunan monitörlerde haritalar
mevcut. Engelliler için yapılan istasyonlar Gebze Belediye binası yanı, Fatma Hanım Parkı, Akse Sapağı, Kent Meydanı ve Osman Yılmaz Mahallesi’nde trafo meydanında yapıldı. Başkan Köşker, şarj istasyonlarının yapılacak adres tespitlerinden sonra engellilerin kullandığı güzergahlara göre sayısının artırılacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim