Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Gediz Üniversitesi, TÜBİTAK’ın girişimcilikte destekleyeceği, ülke çapındaki 35 üniversite arasında yer aldı. Üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi, başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi amaçlı projeden, Gediz öğrencileri ve akademisyenleri de faydalanacak. Gençlere ve ilgi duyan bilimadamlarına TÜBİTAK tarafından eğitim verilecek, başarıyla tamamlayanlar girişimcilik sertifikası alacak. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, katılımcılara yeni ufuklar açacak, ülkeye de yeni girişimciler kazandıracak desteğin, bu konuya verdikleri önemin bir sonucu olduğuna işaret etti.

Gediz Üniversitesi’nin eğitim kalitesi ve farkının TÜBİTAK tarafından bir kez daha tescillendiğini dile getiren Çevik, şunları söyledi: “Kurucuları arasında iş dünyasından birçok başarılı ismin de bulunduğu Gediz Üniversitesi olarak, girişimciliği daima ayrı bir yerde tuttuk. Sektörlerle ortak eğitim modelini hayata geçirdik, öğrencilerimizi daha mezun olmadan girişimciliğe teşvik ettik. Bu yönde lisansüstü programları açtık. Bu bakış açımızı sadece öğrencilerimizle de sınırlamadık, iki yılda farklı kesimlerden toplam 2 bin 350 kişiye ücretsiz eğitim verdik. Topluma girişim ruhu aşılamaya çalıştığımız bu eğitimleri, bir sosyal sorumluluk projesi olarak uyguladık. Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Funda Yercan, Teknoloji Transfer Ofisimiz ile Sürekli Eğitim Merkezimiz'in bu yönde önemli çabaları oldu. Tüm bunlar, TÜBİTAK’ın hem ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne girmemizi hem de girişim desteğine hak kazanan üniversiteler arasında yer almamızı sağladı. Ülkemize başarılı girişimciler kazandırma yolunda elimizi güçlendiren ‘Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı’ nedeniyle TÜBİTAK yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Ekonomimizin daha da büyümesi, kişi başına gelirin yükselmesi ve de işsizliğin azalması, girişimci sayımızın artmasına, yeni yatırımlara bağlı. TÜBİTAK’ın desteği, işte bu nedenle büyük önem taşıyor.”

Editör: TE Bilisim