Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Gediz Üniversitesi’nin, İzmir'in Çiğli ilçesine kazandıracağı sağlık kampüsü için sona yaklaşıldı. Emekli eğitimci Hatice Bahriye Yağcı tarafından üniversiteye bağışlanan Anadolu Caddesi’ndeki 44 dönümlük arsaya ilişkin imar sürecinin tamamlanmasının ardından proje çalışmalarına başlandı. Bu amaçla ABD’li mimarlık firması HOK’la el sıkışıldı. Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü akademisyenleriyle HOK uzmanları, uluslararası çapta bir eğitim ve sağlık tesisi kurmak için kolları sıvadı. Proje tamamlandıktan sonra 200 yataklı hastane, kongre merkezi ve 80 odalı bir otel yapılması planlanırken tesisin tamamının yaklaşık 100 milyon liraya mal olması bekleniyor.

EXPO 2015’ten sonra EXPO 2020’ye "Sağlık" ana temasıyla aday olan İzmir’in gelecek vizyonu, ihtiyaçları ve dinamikleriyle çevre şartları gözönüne bulundurularak, sağlık kampüsü için en küçük ayrıntıların bile üzerinde duruldu. Bu kapsamda ABD ve İzmir’deki ekipler arasında görüntülü toplantılar düzenlenerek projeye son şekli veriliyor. Toplam 92 bin metrekare inşaat alanına ve 2 bin öğrenci kapasitesine sahip olacak kampüsteki binalar, görünümleri kadar donanımları ve özellikleriyle de kendinden söz ettirecek.

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, İzmir’e uzun yıllar hizmet verecek simge bir eser kazandıracaklarını söyledi. Projenin tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Kavuk, bu yıl temel atmayı planladıklarını dile getirdi: “Alanında marka olacak, parmakla gösterilecek iddialı bir eğitim yatırımına hazırlanıyoruz. Hastane mimarisinde dünyada ilk sıralarda gösterilen, ödüllü simge yapılar konusunda ün sahibi HOK’la birlikte hareket etmemiz, projeye verdiğimiz önemin göstergelerinden biri. Seyrek’teki kampüsü inşa ederken sıradan olmamayı, çıtayı yukarıya taşımayı hedeflemiştik. Çiğli kampüsümüzde de bu düşüncemizi hayata geçireceğiz. Bir dünya üniversitesi olsun diye kurduğumuz Gediz'e ve İzmirimiz'e böyle kampüsler yakışır. Şimdiden hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilisim