Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği, Gediz Üniversitesi öğrencilerine kariyer fırsatı sundu. Bu kurumlarda eğitim görüp tecrübe kazanacak 10 genç kurayla belirlendi. Nefes nefese geçen çekilişte ismi çıkanlar büyük sevinç yaşadı.

Gediz Üniversitesi’nde eğitimin önemli bir bölümü, farklı sektörlerden ve kamudan alanlarında deneyimli isimlerin katılımıyla yapılıyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de “Sermaye Piyasası” konusunu uzmanlarla birlikte işledi. Derse SPK Denetleme Dairesi Başuzmanı Mustafa Delice, İMKB İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Dr. Sibel Bayraktar ve Aracı Kuruluşları Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak konuşmacı olarak katıldı. Delice, Bayraktar ve Budak, hem kurumlarını tanıttı hem de Türkiye ve dünyada sermaye piyasalarının nasıl işlediğini anlattı, soruları cevapladı. Daha sonra üçünün çektiği kuralar heyecanla takip edildi. Kazanamayanlara ayrıca şans tanınacağı sözü de verildi.

Söz konusu üç kuruma teşekkür eden Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, buralarda eğitim görmenin büyük kazanç olduğuna işaret etti. Rektör Çevik, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz çok önemli bir deneyim elde edecek, mezun olduklarında bunun faydasını daha iyi görecek. Hem yurtiçi hem de yurtdışında kurum ve kuruluşlarla benzer işbirliği projeleri yapıp eğitimin yarısını sahaya taşıyoruz. Bu yönde önemli girişimlerimiz var, sürekli yenilerini de ekliyoruz. Gençlerimizi daha donanımlı ve özgüven sahibi olarak yetiştirmek, başarıya taşımak için bunu yapmak zorundayız.”

Editör: TE Bilisim