YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Samsun’da küçük yaşta çocuklara yüzmeyi ve denizi temiz tutma bilincini kazandırmak amacıyla düzenlenen 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılımıyla başlatıldı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, ilk etapta ilköğretim okullarının 2. sınıflarında bulunan öğrencilere yönelik pilot uygulama yapıldı. Projenin tanıtımı 19 Mayıs Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirildi. Küçük yaşta çocukların spora yönlendirilmesinin Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Bugün 240 öğrencimizin yüzmeyi öğrenmek için buraya geldiler. Ben emeği geçenlere çocuklarımız ve aileleri adına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız yarı yıl tatilinde hem eğlenecek hemde yüzmeyi öğrenecekler." dedi.

Yüzme sporunun faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin ise "Ben bu projeyi 'denizin temiz tutulması' etkinliği sırasında arkadaşlarımla paylaşarak gündeme getirmiştim. Sayın bakanımızda bu projenin çocuklarımıza çok faydalı olacağını söylemişti. Biz bugün bu projenin ilk başlangıcını yapıyoruz. Burada bulunan çocuklarımız 72 haftayı aşmış 2. sınıfa gelmiş çocuklar. Özellikle bu çocukların yüzmeyi öğrenmesiyle hem kendilerine faydası olacak hemde denizin temiz tutulmasına katkı sağlayacak. Yüzmenin onlarca faydasını burada saymak mümkün. Şimdilik 2. sınıflara yönelik olarak uygulanacak olan 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesi yüzme sporunun çok küçük yaşlarda başlanıp ileri yaşlara kadar rahatlıkla yürütülebilen bir spor olduğundan hareketle fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine de katkı sağlayacak." diye konuştu.

19 Mayıs Kapalı Yüzme Havuzu’nda Canik 100. Yıl, Kocatepe İlkokulu, İlkadım Gazipaşa ve Arıburnu İlkokulu’ndan toplam 240 öğrenciye eğitmenler eşliğinde ilk ders, protokolün önünde verildi. Dersin ardından yetişkin yüzücüler olimpik havuzda gösteri yaptı. Tanıtım programı, Bakan Kılıç ve Vali Şahin'in öğrencilere bone ve gözlük hediye etmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim