İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Yaz mevsimin gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Düğünlerin vazgeçilmezlerinden biri de fotoğraf albümleri. Düğün ve doğum fotoğrafçısı Esra Nalbantoğlu da bu yaz dünya evine girecek çiftlere bir dolu tavsiyelerde bulundu. Düğün günü organizatörlük yapmak yerine yaşadıkları heyecanın tadını çıkarmaları söyleyen Nalbantoğlu, "Tadını çıkarsınlar, 'Her şey yolunda gidecek' biçiminde yaklaşsınlar. Nihayetinde her şey olacağına varıyor." diyor.

Özellikle son birkaç yıldır düğün fotoğrafçılığı sektörü, çekimlerin çoğunu açık alanlarla gerçekleştiriyor. Stüdyolara hapsedilen özel gün fotoğrafları artık açık alanlarda, doğal mekânlarda hayat buluyor. Esra Nalbantoğlu da özel günleri fotoğraflayan sektörün önde gelen isimlerinden. 1998 yılından bu yana medya sektöründe yer alan Nalbantoğlu, son 7 yıldır da durmadan fotoğraf çekiyor. Nalbantoğlu, "Fotoğraf benim için hayatın anlamı oldu." diyerek kendini anlatıyor.

Kendini anı değil an fotoğrafçısı olarak tanımlayan Esra Nalbantoğlu, "Bir albüm yıllarca kalıyor. Doğumda da olsa, düğünde de olsa o albüm yıllarca kalıyor, insanların raflarında bekliyor. Veya bir misafiri geldiğinde gösterecekleri en kıymetli en değerli anıları oluyor. Anıların kalıcılığını sağlamak için aracı olmak etkileyici. O nedenle görsel medyadan bu tarafı tercih ettim." diyerek anlatıyor kendini. Çektiği karelerin içinde duyguların olmasının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan Nalbantoğlu, "An olarak kalmaktan kastım, özellikle düğün fotoğrafçılığında çiçek, böcek, park, bahçe, manzara fotoğrafçılığından ziyade ya da herhangi pahalı bir kasrın önünde çekim yapmaktan ziyade içinde duygu olması benim için çok önemli. Bu nedenle hiçbir gelinimin albümü diğerine benzemez çünkü herkesin duygusu, yaşadıkları, heyecanı ayrı oluyor. Onu bir biçimde objektife yansıtmak için de çiftlere özel konsept belirleyip, özel bir çekim alanı ayarlıyoruz. Ve daha çok yaşanmışlığı olan mekânları tercih ediyorum." diyor.

"O GÜN HAYATLARINDA YAŞAYACAKLARI EN ÖZEL GÜN"

Gelinlerin düğün günü sürekli bir şeyleri organize etmekten yaşadıklarının tadını çıkaramamalarından yakınan Nalbantoğlu, "Bir kere o gün organizatörlüğü bıraksınlar çünkü o gün; o geldi mi? bu geldi mi? diye uğraşmaktan günün tadını çıkaramıyorlar. O gün hayatlarında yaşayacakları en özel, en güzel gün. Bunun tadını çıkarsınlar. Akışa bıraksınlar çünkü her şey bir biçimde yol alıyor. Onlar kontrol etse de etmese de olacak aksilik varsa oluyor, her şey yolunda gidecekse de gidiyor. Eğlensinler, o gün organizatörlüğü bıraksınlar. Tadını çıkarsınlar, ‘her şey yolunda gidecek’ biçiminde yaklaşsınlar. Nihayetinde her şey olacağına varıyor." yorumunu yapıyor.

"KENDİMİ KARŞI TARAFIN YERİNE KOYARAK ÇEKİM YAPMAYA GAYRET EDİYORUM"

Yaptığı çekimlerde zorlanmadığı ifade eden Nalbantoğlu, duygularını şu cümlelerle anlatıyor:

"499 oldu çekimine katıldığım doğumların sayısı. Her defasında kendimi karşı tarafın yerine koyarak çekim yapmaya gayret ediyorum. Neyin kalmasını isterler, hangi anı daha önemlidir onlar için? O nedenle çok da zorlanmıyoruz. Doğumlar özellikle çok dinamik bir ortam çünkü doktora yeniden doğum anını tekrarlatmak mümkün değil. Gelin ve damadı bir daha pozlandırabilirsin ama orada çok dinamik bir ortam var. O nedenle maksimum algılama seviyesiyle hem teknik olarak hem duygusal olarak daha dinamik olması benim hoşuma gidiyor. Doğumlarda zorlandığım bir nokta yok. Düğünler de ise sizden bir yönlendirme bekliyorlar. Onlara hak veriyorum çünkü en heyecanlı günlerini yaşıyorlar. Gerginlik de getiriyor tabi bunun yanında. Ve ilk defa profesyonel bir objektif karşısına geçtikleri için sizin yönlendirmenizi bekliyorlar. Doğumlarda bu durum yok çünkü zaten işin bir akışı var ve ona siz eşlik ediyorsunuz."

Mesleğinde en unutamadığı anların anne ve bebeğin kavuşması ile kızını gelinlikle gören anne ve babanın bakışı olduğunu anlatan Nalbantoğlu, ebeveynlerin çocuklarının kundakla verildiği andaki bakışlarıyla gelinlikle gördükleri andaki bakışlarının aynı olduğunu düşünüyor.

Özel günlerde fotoğrafçı seçiminin önemli olduğunu vurgulayan Nalbantoğlu, "Düğün çekimlerinden özellikle ben tüm albümün tamamını photoshoplu teslim ediyorum. Bu bir avantaj, bunu araştırmalarını tavsiye ediyorum. Çekimlere dikkat etmelerini öneriyorum çünkü hayat boyu kalacak anılar. Ona göre değerlendirsinler." tavsiyesinde bulunuyor.

Esra Nalbantoğlu'na www.esranalbantoglu.com internet sitesinden, sosyal medya araçlarından biri olan intagram'dan ise esra.nalbantoglu adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim