Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
İzmir'in Çiğli ilçesinde ilk eşinden şiddet gördüğü için boşandıktan sonra ikinci evliliğini yapan 27 yaşındaki 2 çocuk annesi Gamze Nur Özcan, aradığı mutluluğu yine bulamadı. İkinci eşi C.Ö.’den de şiddet gören Gamze Nur Özcan, biri ilk eşinden olan 2 çocuğu ile birlikte evini ayırdı. Yaklaşık bir hafta önce 2 çocuğuyla birlikte kiraladığı evde yaşamaya başlayan kadın, iddiaya göre tartıştığı kaynanası tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

    Olayın genç kadının 3 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde yaşandığı, polise annesini babaannesi S.P.Ö.’nün öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Kaynana S.P.Ö., cinayetin ardından kaçarken polis yakalamak için çalışma başlattı. Özcan’ın eşi C. Özcan’ın da olayla ilgisinin bulunabileceği ihtimaliyle arandığı kaydedildi. Gamze Nur Özcan’ın, bir ay önce polise koruma kararı aldırmak için başvurduğu ancak sonra eşiyle barıştığını söyleyip geri çektiği öğrenildi.

    Olay Çiğli ilçesinde yaşandı. Yaklaşık bir hafta önce 2 çocuğuyla birlikte mahalleye taşınan 27 yaşındaki Gamze Nur Özcan, evine gelen kaynanası S.P.Ö (50) ile tartışmaya başladı. Bu sırada genç kadının ilk evliliğinden olan 9 yaşındaki oğlu B.K., bakkala ekmek almaya gitti. İddiaya göre tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine S.P.Ö., eline geçirdiği bıçakla Gamze Nur Özcan’ı, 3 yaşındaki torunu D.Ö.’nün gözleri önünde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayıp boğazını keserek öldürdü. Daha sonra kapıyı kapatarak olay yerinden kaçtı. Evden gelen ‘kurtarın beni’ şeklindeki çığlık seslerini duyan komşuları, polise haber verdi. Eve gelen polis ekipleri, içeri girdiğinde, evin giriş kapısının hemen arkasında kanlar içinde yatan Gamze Nur Özcan’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Polis ekipleri evde bulunan D.Ö. ve bakkala giden B.K.’yı, evden uzaklaştırdı. Annelerini babaanneleri S.P.Ö.’nün öldürdüğünü söyleyen çocukların verdiği bilgiler ve yapılan araştırmalar sonucu talihsiz kadın Gamze Nur Özcan’ın, cinayet zanlısı olarak kaynanası S.P.Ö.’nün yakalanması için araştırma başlatıldı.

    Acı olayın haber verilmesi üzerine kızının yaşadığı eve gelen Nursel Şahin, acı haberle yıkıldı. Sinir krizi geçiren acılı anne, komşularının desteğiyle güçlükle ayakta dururken sağlık ekipleri sakinleştirici iğne vurdu. Evde yapılan incelemenin ardından genç kadının cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

    Gamze Nur Özcan’ın ilk evliliğini 17 yaşındayken yaptığı ve ilk evliliğinden oğlu B.K.’nin olduğu ve 2008 yaşında boşandığı öğrenildi. İkinci evliliğini 2009 yılında C.Ö. ile yapan Gamze Nur Özcan’ın ikinci eşinden de D.Ö. isimli çocuğunu dünyaya getirdiği kaydedildi. İkinci eşi C.Ö.’den de şiddet gördüğü iddia edilen Özcan için, 3 aylık koruma kararı bulunduğu, ancak bu sürenin bitmesinin ardından 25 Ocak’ta yine karakola giderek koruma kararı başvurusunda bulunduğu, işlemler devam ederken 1 Şubat 20013 tarihinde ise yine polise başvurup eşiyle barıştığını ve başvurusunu geri çektiği ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim