Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Eskişehir’de G.P. isimli anne, epilepsi ve şizofren hastası kızı G.U.’ya işkence ve şiddet uygulandığı iddiasıyla Aile ve Politikalar Bakanlığı Yalova Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ile çalışanları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukatı Selamet Şen aracılığıyla Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunan anne G.P., Yalova Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve bazı çalışanları hakkında, ‘işkence ve eziyet’ suçlarından 8 ila 25 yıl arasında hapis istemiyle yargılanmalarını talep etti.

Kızı G.U. (17) adına velayetten vasilik belgesi çıkaran anne G.P., Avukat Selamet Şen ile birlikte, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Eskişehir Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Anne G.P., kızının hastaneye kaçtığını, görevli E.Ö. adlı şahsın, kızının tedavi olması gerektiğini, aksi taktirde aile açısından sıkıntı oluşturabileceğini kendisine söylediğini belirtti. Kızının tedavi olması gerektiğine ikna olması üzerine kendisinin de yanında kalma şartıyla okuma gereği duymadan bir belge imzaladığını aktaran G.P., ancak daha sonra belgenin kızının hastanede yatması değil, bakımevine gönderilmesi için bir belge olduğunu öğrendiğini kaydetti. Kızının bunun üzerine önce Bursa bakımevine, buradan da kendilerinden habersiz Yalova bakımevine gönderildiğini aktaran G.P., "Hem Bursa hem Yalova’daki bakımevinde kızıma şiddet uygulanmıştır. Kızım Bursa’daki bakımevinden şiddet gördüğü için kaçmış ve jandarmaya ifade vermiştir.” dedi.

"İLACI İÇMEK İSTEMEYİNCE ÜZERİNE ÇIKIP TEKMELEMİŞLER"

Yalova bakımevinde Fatma isimli hanım hariç kimsenin kendisinin kızıyla görüştürmediğini kaydeden G.P., “Kızım kendisiyle görüştüğümde veya telefonla konuştuğumda, ‘anne beni buradan alın, bana şiddet uyguluyorlar. Burada kalmak istemiyorum’ şeklinde beyanda bulunuyor.” diye konuştu. G.P., şöyle dedi: “Kızımı bu olanları bana anlattıktan sonra tek başına odaya kilitlemişler. Zorla ilaç vermek istemişler. İçmek istemeyince üzerine çıkıp tekmelemişler. Kızıma, gerekli özen ve ilgiyi göstermek yerine şiddet uygulayarak, eziyet ederek daha kötü duruma sokmuşlardır. Kızım her görüştüğümde kendisine burada şiddet ve eziyet uygulandığını anlatarak, bakımevinden ayrılmak istediğini anlatmakta.”

‘BAKIM EVİNE GİRMEDEN ÖNCE OKULA GİDEN KIZIMIN ŞUAN ÖLÜDEN FARKI YOK, KONUŞAMIYOR BİLE’

Şizofren ve epilepsi hastası olan kızına Yalova bakımevinde kaldığı sürece şiddet ve eziyet uygulandığını vurgulayan G.P., kızının psikolojinin bu yaşadıklarından sonra daha da bozulduğunu belirtti. “ Hatta kızımın ölüden farkı yoktur. Hiç konuşamamaktadır.” diyen G.P., şöyle konuştu: “Kızım şuanda İstanbul Erenköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmektedir. Bakımevine alınmadan önce kendi başına oturabilen, yemeğini yiyebilen, okula gidip gelebilen kızımın durumu şimdi içler acısı. Yalova bakımevinde kalması sonucu kızım bu hale gelmiştir. Burada kızıma kaldığı sürece şiddet uygulandığı aşikardır. Hatta Yalova bakımevi müdürü kızıma, ‘Baban gelsin de seni buradan kurtarsın bakalım’ şeklinde tehditte bulunmuştur. Kızımın bu hale gelmesinde başta bakımevi müdürü olmak üzere görevlilerden şikayetçiyim.”

Ayrıca G.P., sağlıklı bir şekilde tedavisini yaptırmak için kızının kendilerine verilmesini istedi. Palaz, bu konuda savcılığa yaptığı şikayet dilekçesinin bir örneğini de Valiliğe göndererek kızının kendilerine verilmesini talep etti.
Avukat Selamet Şen ise konuyla ilgili kusuru bulunan yetkili ve görevliler hakkında, TCK’nın 94,95, ve 96. maddeleri gereğince ‘işkence ve eziyet’ suçlarından 8 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle savcılığa şikayette bulunduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim