Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile..
'Oku !' emrini,
'Diploma al !'
diye anlamış olmanın bedelini çok ağır ödüyoruz.
Onlar ülkenin en büyük ordusudur.
Genç kızlarımızın, adını bile telafuz etmekte zorlandığımız elbise mağazalarını ibadethaneye çevirip küresel moda lobisinin tamamen esiri olduğunda, topuğu yamalı çorapla bir ömür tüketen ninelerin değerini işte o zaman anlayacağız. 

Akıllı telefonunun şarjı bitince stres topuna dönen, elektrikli çağın pirize bağımlı gençleri, mum ışığı ve gaz yağlı lambada yemek pişirip, 5-10 çocuk büyüten anneannelerin babannelerin değerini işte o zaman anlayacak.

Tek el hareketi ile açılan lüks lavabo muslukları ve duş muslukları ile işini kolayca halleden konforizmin esiri olan gençler, köyün çeşmesinden güğümlerle taşınan suları ısıtıp o suyla hem çocuklarını banyo ettirip, hem bulaşık yıkayıp, hem hela için kullanan bu annelerin yaşadıklarını ve değerini konfor bittiğinde anlayacak.
 
Kırışan makyajsız yüzlerini güzelleştirmek için makyaj ile çekici hale getirip dekolte ve moda ile tamamen erotizmin hizmetçisi haline geldiklerinde; yüzlerinde tüm yaşanmışlıkların, yoksullukların oluşturduğu derin çizikler ve çatlaklar olan ninelerin değerini o zaman anlayacağız. 

Genç kızlarımız yüksek tahsil yaptıkça, üniverste okudukça özünü kaybederken, diploma uğruna kontrolsüzce üniversitelere diri diri gömülürken; çok sonradan anlayacağız hayatları tecrübelerle dolu, her şeyi gerçek ve diplamasını hayatın gerçeklerinden alan samimi ninelerimizi. 

Tüm teknolojik gelişmelere, kolaylıklara, varlığa rağmen günden güne her yönden edepsizliği, hayasızlığı artan, sokak ortasında edepsizce kahkahalar atan genç kızlarımız, her türlü teknolojiden yoksun, imkanların kısıtlı olduğu dönemde yaşayan bu ninelerden başkasından edep, haya ve iffet öğretecek kimseyi bulamayacaklar. 

Çünkü onlar varlıkta da yoklukta da Allah’a şükür etmeyi bir sonraki nesle miras bırakanlardır. 
Onlar bu ülkenin en büyük ordusudur…..
- KADIN'lar ZAYIF'tır ama ANNE'ler KUVVET'lidir.
- Victor Hugo
"ALLAH'ım ! 
Senden iman içinde sağlık, 
güzel ahlak içinde iman, 
peşinden rahmet, afiyet,
Mağfiret ve rıza gelen bir kurtuluş istiyorum"!..

(Hakim, Deavat, No :1919)

Editör: TE Bilisim