DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Malatya Valiliği koordinasyonunda, Şah-ı Merdan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen 'Geleceğimiz Aydınlık Yüzleri' projesi çerçevesinde açılacak kurslarda gençlere ücretsiz kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönelik eğitim verilerek, şehrin gelecek nesilleri zararlı alışkanlıklardan korunacak.

Kiltepe Ömer Leventoğlu Gençlik Merkezi'nde yürütülecek 'Geleceğimiz Aydınlık Yüzleri' projesinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene; Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, iş adamı Muzaffer Erşan ve mahalle sakinleri katıldı.

Vali Vasip Şahin, burada yaptığı konuşmada, dernek tarafından yürütülen projeye SODES projesi ile destek olduklarını belirtti. Projeye sağlanan devlet desteğinin, mahalleye onur vermeye gelmenin ifadesi olduğunu anlatan Şahin, "İnşallah bu gayretler, fedakarlıklar, iyi niyetler, sahada çok güzel neticeler olarak ortaya çıkacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Şimdiden Kiltepelilere hayırlı olsun. Gelecek nesillerimizi inşa etmek durumundayız. 'Büyük Türkiye' idealini omuzlayacak nesilleri yetiştirmek zorundayız. Bu, sadece şehirlerin merkezlerinde ve belli eğitim kurumlarında olabilecek şey değildir. Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Bu topyekün köyüyle, kentiyle, kenar mahallesi, merkeziyle topyekün bir seferberlikle yapılabilecek bir hizmettir." dedi.

SODES'in, bu ihtiyaçtan doğduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti: "Yaklaşık Türkiye'nin yarısına yakınında SODES projeleri uygulanıyor. 2010 yılında Malatya bu projeye dahil oldu. Bütçesine baktığımızda mütevazi bir bütçe görünüyor ama sahada yansıması o kadar bereketli oldu ki kendi bütçesinin kat ve kat fazla sonuçlarını, faydalarını, semerelerini sahaya yansıttı. 15 Şubat’tan 15 Mart’a kadar yeni proje yılının proje başvurularını almaya başlıyoruz. 15 Nisan’a kadar bizim değerlendirmelerimiz yapılacak. Bütün sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, müracaat edebilecek resmi kurumlarımızı projeye başvuruya çağırıyoruz."

Milletvekili Öznur Çalık da yarının teminatı gençleri eğitmek amacıyla kurulan bu merkezin gurur verici bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Çalık, "Eğitim işini her alanda en güzel şekilde yapan Beşer Eğitim Kurumları, bence çok güzel bir adıma imza atıyor. Eğitimi hem Türkiye’de hem uluslararası alanda ben bilirim, ben bu işi çok güzel yaparım edasıyla değil, en mütevazi tavrıyla gittikleri yerdeki öğrencileri yetiştiriyorlar. Bizim umudumuz, yetiştirdiğimiz ve yetiştireceğimiz gençlerimiz adaletli, ahlaklı, büyük Türkiye davasına inanmış olmalı ve bu dava uğruna bu güzel eğitim yuvasında yetiştirilecek gençlere canı gönülden başarılar diliyorum." dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise toplumun çocuk ve genç bireylerin manevi yönden beslenmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Gelecek nesillere toplumsal kuralların öğretilmesi gerekliliği bulunduğunu dile getiren Çakır, "Büyüğünü, küçüğünü, çevresini, aile içerisindeki davranışına kadar her türlü ahlaki davranışa kadar çocuklarımızı yetiştirmemiz lazım, bu, hem aile içi ve toplum için geçerli, sağlıklı bir toplum oluşturmak istiyorsak, huzurlu bir ortam oluşturmak istiyorsak, mutlaka çocuklarımıza hem manevi ve ahlaki değerleri öğretmemiz gerekiyor. Bu vesileyle gerçekten çağımız hızla gelişiyor; iletişim çağı, bilgi çağı ve gelişen teknoloji karşısında çocuklarımızı yeteri kadar teknolojinin zararlarından koruyamıyoruz. İşte çocuklarınızı koruyacak yer böyle gönüllü arkadaşlarınızın, öğretmenlerinizin vefakar, cefakar davranmalarıyla gerçekten zaman ve mesai kavramı dinlemeden, çocuklarımızı, kendilerini adeta adamaları, sadece boş binaları yapmak bir yere kadardır. Onun içerisini doldurmak, gönüllü eğitmenleri bulmak ayrı bir görev ve zor bir iş olduğunu düşünüyorum. Burda hem emeği geçenlerle birlikte eğitim verecek bütün öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır." diye konuştu.

Proje Koordinatörü Ali Çetinkaya da merkez hakkında bilgi verdi. Projeyle 2 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Çetinkaya, 12 ay sürecek proje çerçevesinde dönüşümlü olarak tüm öğrencilerin sportif, kültürel ve sosyal imkânlardan yararlanarak, zararlı alışkanlıklardan korunacaklarını ifade etti. Merkezin, merhum Ömer Leventoğlu adına oğlu Salih Leventoğlu ve fedakar iş adamları tarafından yaptırıldığını aktaran Çetinkaya, "Toplam 2 bin metrekare kapalı alana sahip olan merkezimizde, bin kitaptan oluşan kütüphane, 15 bilgisayardan oluşan bilgisayar laboratuvarı, müzik atölyesi, etüt sınıfları ile playstation, fitness, satranç ve oyun salonu bulunmaktadır. Bu nezih ve çok amaçlı gençlik merkezi ile gençlerimiz; oynayarak öğrenmeyi, gezerek tanımayı ve yaşayarak yapmayı öğreneceklerdir. Yarınlarımız olan gençler sporla sanatı, ilimle irfanı, bilimle teknolojiyi, ahlakla erdemi, aynı anda, aynı yerde alacaklardır. Bu şekilde değerleri ve kültürüyle barışık vizyon sahibi nitelikli gençler yetişecektir." şeklinde konuştu. Törenin sonunda, Vali Şahin, hayırsever Salih Leventoğlu’na plaket verdi.

Editör: TE Bilisim