Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!
Üniversite mezunları, iş ararken tecrübesizlik engeline takılıyor. “Çalışmadan nasıl tecrübe kazanabilirim?” diyen gençlere devlet yardım eli uzattı. Gediz Üniversitesi İstihdam Fuarı’na katılan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) danışmanı Derya Çiftçi, “İşsizlere günlük 25 TL harçlık ve sigorta primi ödeyerek, 160 güne kadar çalışma imkanı sağlıyoruz ancak pek bilinmiyor.” dedi.

Gediz Üniversitesi Kariyer Merkezi, İstihdam Fuarı’nı ikinci kez düzenledi, öğrencilerle iş dünyası kampüste buluşturuldu. Yapı Kredi Bankası, Sheraton Oteli, Mazhar Zorlu Holding, Aynes Gıda ve İzmir’de uçak motoru parçaları üreten Kale Pratt&Whitney gibi farklı sektörlerden 30 firma katıldı. İş fırsatları ayaklarına gelen Gediz Üniversitesi öğrencileri, eğitim gördükleri alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin yetkilileriyle görüştü, kimileri daha mezun olmadan çalışma imkanı yakaladı. İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Çiftçi de istihdama yönelik uygulamalar hakkında bilgilendirdi. Çiftçi, üniversite mezunlarının iş hayatına atılırken önlerine çıkan engellerden birinin de tecrübesizlik olduğuna işaret etti. Çiftçi, “İşyerleri deneyim istiyor, gençler de, "Çalışmadan nasıl deneyim kazanabilirim ki?" diyerek haklı olarak tepki gösteriyor. İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programı ile devlet desteği sağlayarak bu soruna çözüm getiriyor. Kurumumuza kayıtlı 15 yaş üzeri işsizleri, 160 güne kadar çalışmalarını sağlayarak deneyim sahibi yapıyoruz. Bu sürede günlük 25 TL harçlık ödüyor, SGK primlerini de karşılıyoruz. Böylece hem deneyimsizlik sorunu çözüme kavuşuyor hem de işverenler, çalıştırmak istediği kişiyi hiçbir maddi yükümlülük altına girmeden işyerinde gözlemleme şansı yakalıyor ancak bu program yeterince bilinmiyor. Vasıfsız işler dışındaki tüm meslek alanlarında en az iki çalışanıyla faaliyet gösteren işyerleri İşbaşı Eğitim Programı’na katılabilir, işsizler de bu konuda işletmeleri bilgilendirebilir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de İŞKUR’a ve katılımcı firmaların yöneticilerine teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, yetiştirdikleri işgücüyle işverenleri biraraya getirdikleri fuarın önemine değindi. Rektör Çevik, “İş dünyasından kopuk bir eğitim modeli, ancak işsiz mezunlar verir. Öğrencilerimizin, daha mezun olmadan çalışmalarını istiyoruz. Bunun yolu, talep edilen alanlarda kaliteli eğitim sunmaktan ve iş âlemiyle gençlerimizi her fırsatta buluşturmaktan geçiyor. İkincisini gerçekleştirdiğimiz Gediz Üniversitesi İstihdam Fuarı, işte buna hizmet ediyor.” diye konuştu.

Gediz Üniversitesi İstihdam Fuarı’nda şu kurumlar ve firmalar yer aldı: İŞKUR, Yapı Kredi Bankası, Mazhar Zorlu Holding, Kale Pratt&Whitney Uçak Sanayi, Orkide Yağları–Küçükbay, cvyolla.com, Sheraton Çeşme, Mert Optik, Aynes Gıda, Alfemo, Ceva Lojistik, Taykon Çelik, Eylül Tercüme, Komagene, Kavuklar, Günaydın Group, Erka İnsan Kaynakları, EGS Mutfak, Pronet Güvenlik, Papix Plastik, Sigorta Ofisi, Deka Dijital, N&N Emeklilik, Ege Sigorta Acenteleri Derneği, MSN Yıldırım, Element Uluslararası Nakliyat, Yıldızpen, AIG Sigorta, İzmir Teknik Gelişim Derneği–TEGEP ve Batı Merdane Kauçuk.

Editör: TE Bilisim