Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
AK Parti, Afyonkarahisar’da binlerce kişinin adreslerine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzası bulunan siyasi içerikli mektup gönderdi. Özellikle 18-25 yaş arasındaki gençlerin isimlerine gönderilen mektup, ailelerin tepkisine neden oldu. Zarfın üzerinde kim ve hangi kurum tarafından gönderildiğine dair hiçbir bilgi yer almadı. Aileler ve siyasi parti temsilcileri, isim ve adres gibi kişisel verilerin izinsiz kullanılmasının suç olduğunu belirterek savcıları göreve davet etti.

Afyonkarahisar’da yaşayan esnaf M.K., çocuğunun kişisel bilgilerinin haberi olmadan kullanılmasına tepki göstererek, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Sabah saatlerinde kapıda çocuğunun ismine yazılı bir mektup bulduğunu belirten M.K., mektubu açınca çok şaşırdığını belirtti. Mektubun üzerinde kimden geldiği, nereden gönderildiğine dair hiçbir şey olmadığını, ancak içerisinden AKP’nin mektubunun çıktığını belirten M.K., “Bu işlerin öyle olmayacağını artık bilmeleri gerekiyor. Gençlerin de bir siyasi düşüncesi elbette vardır. Ben ailesi olarak baskı yapmazken nasıl oluyor da devletin tepesindekiler siyasi tercihlerine ipotek koymaya çalışıyor?” diye konuştu.

"KİŞİSEL VERİLERİ NASIL ALDINIZ, AÇIKLAYIN"

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, milletin hakkını, hukukunu gasp edenlerin şimdi de kişisel verileri izinsiz ele geçirerek siyasi propaganda yaptıklarını söyledi. Demirel, gönderilen mektuplardaki adreslerin hangi yolla, nasıl temin edildiğini merak ettiklerini belirtti. Bu konuda vatandaşlardan kendilerine de şikayetler geldiğini ifade eden Demirel, “Yetkililere soruyorum ‘AKP bu insanların kimlik bilgilerini nereden temin etmiştir?’ Bunlar kanunen kişiye özel bilgilerdir. İnsanlar ancak kendi izinleriyle istediklerinde verebilirler. Bu kişisel bilgilerin illegal olarak kurumlar tarafından buna alet edilerek alındığını düşünüyoruz. Bunu insanların kişisel haklarına saldırı olarak düşünüyoruz. Ve yetkililerden bu soruya acilen cevap vermelerini bekliyoruz.” dedi. Mektubun içeriğinde Davutoğlu’nun demokrasiden, haktan, hukuktan, huzurdan bahsettiğini ifade eden Demirel, binlerce gencin AKP tarafından sınavlarda, mülakatlarda mağdur edildiğinin de unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

“SAVCILARA İHBARDA BULUNUYORUM”

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan da 18 yaşındaki gençlerin kişisel verilerinin nasıl elde edildiğini merak ettiklerini anlatarak, “Biz muhalefet olarak göndermek istesek acaba bize de verirler mi? diye sordu. Kişisel verilerin izinsiz kullanılmasının zaten suç olduğunu belirten Ercan, savcıları göreve davet ettiklerini kaydetti. Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü; “AKP, KPSS’yi kazanan binlerce genci mülakatlarda elerken, polis okullarını, polis akademilerini kapatarak gençleri kapı önüne bırakarak o gençlerin geleceklerini karartırken, VIP torpille 20 bin kişiyi işe yerleştirirken o insanların hakkı, hukuku olmuyor da şimdi mi gençler kıymete biniyor? Bir tarafta insanlara kan kusturacaksın, diğer yandan oy isteyeceksin. Bunun adı siyasette ikiyüzlülüktür. Bu gençlerimiz adına savcılarımızın harekete geçerek bunları tespit etmesi gerekiyor. Seçimler adil gitmiyor devlet bütün imkanlarını AKP lehine kullanmaktadır. Ayrıca bu mektupların masrafı kim tarafından, nasıl, hangi kaynaktan karşılanıyor? PTT de mi bu işe destek çıkıyor?"

“O ADRESLERİ BİZE DE VERİN!”

Seçimlerde oy kullanacak olan çocuğuna mektup gönderilenlerden birisi de Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanı Cemil Çoker oldu. Çoker, tepkileri şu şekilde dile getirdi: “Mektubu vitrine koydum, duruyor. Sayın başbakana çok teşekkür ediyorum ancak merak ettiğim bir konu var; kişisel bilgilerin ulu orta her siyasi partiye verilmesi yasal mıdır? Ben de BBP il başkanı olarak Afyon il sınırları içerisindeki bütün hemşehrilerime mektupla ulaşmak istersem adres bilgilerini legal olarak hangi kurum bana tamamını verebilir? İlaveten herhangi bir kurum bana hukuken bu bilgileri veremiyorsa AKP nereden ve nasıl almıştır? Bize verilemeyen bilgileri AKP’ye veren kurum kim ise suç işlemiştir, mektuba imza atana Sayın Başbakan da suç işlemiştir."

Editör: TE Bilisim