YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Trabzon’un Tonya ilçesinde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla her yıl düzenlenen “8. Gençlik Şöleni” Reyhanlı’da düzenlenen hain terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt yaptığı açıklamada; “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülke gençliğine verdiği önemin bilincinde olan yerel yöneticiler olarak gençlerimizle birlikte, gençlik haftasını en iyi şekilde kutlamayı amaç edindik ve 8. Gençlik Şölenini organize ettik. Ancak Türkiye’nin bulunduğu coğrafi koşullar ve dünyanın en sorunlu ülkeleriyle komşu olmanın getirdiği paradigmalara bağlı olarak Reyhanlı ilçemizde menfur bir hadise meydana gelmiştir. Bu hadise sonucu Reyhanlı’da anneler, eşler, kardeşler, çocuklar ağlarken, iyi niyetle bile olsa bizim Tonya’da eğlenmemiz insanı olmaz. Bu duygu ve düşüncelerle gençlik şölenini iptal etmeye uygun bulduk.” dedi.

Başkan Kurt açıklamasında, Reyhanlı’daki hain saldırı da hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize de başarı ve sevgiler sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim